Belföld

A Telex információi szerint hetekkel ezelőtt leváltották a Petőfi Rádió csatornaigazgatóját

rtl.hurtl.hu

2022. november 4. 12:03

De az állami rádió mélyen hallgat az ügyben.

A Telex információi szerint Béli Ádámot hetekkel ezelőtt leváltották a Petőfi Rádió csatornaigazgatói posztjáról, de a hírt a rádió nem erősítette meg.

A portál megjegyzi: ahogyan Béli Ádám kinevezését, úgy a leváltását sem igyekezett nagy dobra verni az MTVA. A Telex információ szerint  Bélit gyakorlatilag lefokozták, és máshol keresnek neki munkát az MTVA-n belül.

Demeter Szilárd, a Petőfi Irodalmi Múzeum igazgatója és a Petőfi Kultúrális Ügynökség elnöke annyit megerősített a Telexnek, hogy a Petőfi Rádió és TV tartalmainak előállításán a jövőben Sivák Péter dolgozik majd.

Az MTVA vezetőségének fenntartott oldalon sem a Petőfi TV-nél, sem a Petőfi Rádiónál nem szerepel, hogy ki most ezeknek a felületeknek a csatornaigazgatója, írja a Telex.

„A csatornaigazgató leváltása egy újabb jele annak, hogy a háttérben nagy erőkkel folyik a könnyűzenei és kulturális központosítás Demeter Szilárd alatt” – jegyi meg a portál.

Emlékeztenek rá: a teljes Demeter-féle Petőfi-birodalmat a Magyar Kultúráért Alapítvány finanszírozza, a következő négy év alatt 48 milliárd forint közpénzből.

Nyitókép: Máthé Zoltán / MTI

#Belföld#Petőfi rádió#leváltás

Címlapról ajánljuk