Belföld

Négy budapesti gimnázium előtt virrasztanak a diákok a tanáraikért hétfő reggelig

rtl.hurtl.hu

2022. szeptember 4. 21:24

A múlt pénteki diáktüntetés szervezői nem adják fel céljaikat.

Vasárnap este hét órától hétfő reggel kilencig, a második tanóra kezdetéig virrasztanak a fővárosi diákok tanáraikért négy fővárosi gimnáziumnál – számolt be az eseményről a Magyar Hang. Az akciót a pénteki diáktüntetést szervező Diákok a Tanárokért mozgalom kezdeményezte.

Az esemény egyik szervezője szerint a diákok az éjjeli akcióval a tanáraikat szeretnék bátorítani, hogy álljanak ki magukért és sztrájkoljanak, amíg nem történik változás az oktatásban.

A Magyar Hang tudósítása szerint a budapesti Szent István Gimnázium kapujához nem sokkal 19 óra előtt érkeztek az első virrasztó diákok, köztük Gajzágó József, aki a Diákok a Tanárokért mozgalom tagjaként részt vett a szervezésben. Mint elmondta: a virrasztás ötlete nem a pénteki diáktüntetésen született meg, hetekkel korábban kitalálták, hogy ezzel is megpróbálják felhívni a nyilvánosság figyelmét az oktatás súlyos gondjaira, egyben a tanáraiknak is üzennek, hogy álljanak ki magukért, és persze a diákjaikért is.

Nem mindannyian maradunk itt végig, mert van, akit nem engedtek el egész éjszakára a szülei, de több tanár is csatlakozik majd hozzánk, és a másik három iskolánál, a Vörösmarty Mihály Gimnáziumnál, az Óbudai Gimnáziumnál és a Kodály Zoltán Gimnáziumnál is hasonló a helyzet. A Szent István Gimnázium az ország egyik legjobb sulija, de itt is érezzük a bajokat, legutóbb például a kréta fogyott el

– fogalmazott Gajzágó József.

Nyitókép: Bruzák Noémi / MTI

#Belföld#virrasztás#diákok#tanárok

Címlapról ajánljuk