Belföld

Karácsony Gergely albérletet keres a Margit hídi életmentőnek

Nagy Attila KárolyNagy Attila Károly

2022. május 24. 14:42

A főpolgármester megköszönte Fináncz Dominik helytállását, szerinte a 22 éves fiatalember példát mutatott emberségből.

A főpolgármesteri hivatalban fogadta Karácsony Gergely azt a 22 éves fiatalembert, aki empatikus segítő hozzáállásával megmentette egy öngyilkosságra készülő fiatal életét a múlt héten. Mint arról az rtl.hu is beszámolt, május 18-án, szerdán délután a Dunába akarta vetni magát egy 18 éves fiú a Margit hídról. Fináncz Dominik amint meglátta, a segítségére sietett:

Mindent mondtam neki, ami az eszembe jutott, hogy mondja el, mi a baj, segítek. Hogy ha bejön, meghívom egy sörre, megölelem, bármi. Elmesélte, hogy kidobták a szülei

– mesélte a Borsnak. Mindeközben a mellettük elhaladó autósok közül voltak, akik üvöltöztek a fiatal fiúnak, hogy „Rohadjál meg! Dögölj meg! Gyerünk, ugorj!”

A rendőrök szerint sokat segített nekik Dominik, mert elterelte a fiú figyelmét, így be tudták húzni a fiatalt a híd széléről.

Karácsony Gergely egy korábbi facebookos posztban elítélte az öngyilkosjelöltet szidalmazó, ugrásra biztató autósokat, és Fináncz Dominik tettét méltatta:

tudta, hogy mit kell tennie. Szóval tartotta a fiatalembert, amíg kiért a segítség, megmentette őt. Köszönet és hála érte!

A főpolgármester kedd délelőtti posztjából kiderült, hogy hétfő este találkozott is az életmentővel, hogy személyesen is megköszönje helytállását, és „egy csekély ajándékkal” hálálja meg azt. Beszélgetésük során kiderült, hogy a fiatalember éppen albérletet keres, ezért Karácsony Gergely azzal fordult 305 ezer facebookos követőjéhez, hogy

aki szívesen kiadná egy megbízható, életmentő fiatalembernek az egy- vagy másfél szobás lakását, ahová kutyát is lehet vinni, az írjon itt a Facebook-oldalamon egy üzenetet, és továbbítom neki.

Karácsony Gergely azzal zárta posztját, hogy továbbra is arra kér mindenkit, hogy ha hasonló helyzetben talál valakit, segítsen, mert ilyenkor egy-két jó szó is sokat számít. A főpolgármester végül megköszönte még egyszer Fináncz Dominiknak, amit tett: 

példát mutatott emberségből mindannyiunk számára!

Nyitókép: Karácsony Gergely Facebook-oldala

#Belföld#életmentés#életmentő#öngyilkossági kísérlet#margit híd#karácsony gergely

Címlapról ajánljuk