Baleset-bűnügy

Kiengedték a kórházból az esztergomi merényletben megsérült TEK-eseket

rtl.hurtl.hu

2023. október 5. 17:34

Az esztergomi robbantásban megsérült összes TEK-es rendőr már otthon lábadozik. A robbantásban meghalt kollégájuk temetése Nyíregyházán lesz.

Kiengedték a kórházból azokat a TEK-eseket, akik a szeptember 20-án történt esztergomi robbantásnál sérültek meg – közölte a Belügyminisztérium. A közleményük szerint nem igényel az állapotuk további kórházi ellátást, ezért a sérültek rehabilitációját otthon folytatják, további szakkezelésüket a TEK egészségügyi szolgálata segíti és szervezi.

A TEK azt is közölte, hogy a robbantásban hősi halált halt kollégájuktól, Kónya Gábor Lajostól katonai tiszteletadás mellett vesznek búcsút a nyíregyházi Északi temetőben október 20-án. A gyászszertartás nem lesz sajtónyilvános, a posztumusz rendőr főhadnagyot hozzátartozói, barátai és kollégái kísérik utolsó útjára.

Több mint két hete robbantotta magára és a rendőrökre a házát egy férfi Esztergomban. A támadó és Kónya Gábor Lajos meghalt a tragédiában, nyolc rendőr és három tűzoltó pedig megsérült.

A Központi Nyomozó Főügyészség vizsgálata alapján a férfi készült arra, hogy rendőröket gyilkoljon meg. Az RTL Híradó mutatta be, hogy a robbantó egy 38 méter hosszú alagutat ásott magának, amely a detonáció ellenére épségben maradt. A nyomozók szerint nagy mennyiségben szerzett be olyan vegyi anyagot, amely levegővel keveredve rendkívül robbanásveszélyes. Az is kiderült, hogy a férfi gázmaszkot viselt a robbantáskor:


Nyitókép: MTI/Máthé Zoltán

#Baleset-bűnügy#esztergomi robbantás#esztergom#temetés#tek#terrorelhárítási központ

Címlapról ajánljuk