Belföld

„Miután találkoztunk, egész este sírtam” – utcán élő 13 éves fiúért fogott össze Esztergom

rtl.hurtl.hu

2024. április 27. 10:47

Az egész város a fiút kereste, egy ismert ember is a segítők közt volt.

Frissítés: a gyermekotthonból szökött fiút azóta megtalálták, és a rendőrség visszavitte Oroszlányba. Részletek itt.

Norbert február 28-án szökött meg a nevelőintézetből, azóta az utcán él. A 13 éves fiúval április 25-én Esztergomban találkozott Ivancsó Krisztián – a 21 éves, Esztergomban élő férfi meghívta ebédre a fiút, és elhatározta, hogy segít neki, írja a Bors.

A lap emlékeztet: az esztergomi születésű, 13 éves gyerek oroszlányi gondozási helyéről szökött meg február 28-án, feltehetően azóta él az utcán, és alszik a Bazilika melletti Kiserdőben. 

Norbertre Ivancsó Krisztián figyelt fel, miután 100 forintot kért tőle a fiú. Krisztián maga is volt intézetben:

Kért tőlem 100 forintot, de nem volt nálam készpénz, így megkérdeztem, hogy éhes-e, és felajánlottam neki, hogy egyen velem. Vettem neki egy hamburgert, kólát és sültkrumplit, majd elkezdtünk beszélgetni. Őszintén megmondom, magamat láttam benne, ahogy csillogó szemekkel nézett rám

– mesélt a lapnak Krisztián.

„Hívtam őt, hogy jöjjön fel hozzám, játszunk majd, nem kell a hidegben aludnia, de mindig nemet mondott. Mivel nem tudta megenni az összes ételt, mondta, hogy kimegy a táskájáért, de többet nem jött vissza” –  mesélte a lapnak Krisztián, aki Norbert keresésére indult.

„Hajnali 1-ig kerestük őt, hogy biztonságos helyre vigyük, három csapatba verődve egész Esztergomot átfésültük, az említett kiserdőt is. De csak nyomokat találtunk, hogy pár napig ott aludhatott, Norbit nem találtuk” – mesélte a lapnak.

Krisztián elmondta, szeretne segíteni a fiúnak, hogy egy jobb helyre kerülhessen, ahonnan majd nem akar elszökni, és változtathasson az életén, ahogyan azt ő is tette.

Egy ismert ember is mellém állt, vele együtt próbálunk keresni egy másik intézetet neki, illetve adománygyűjtést szerveznénk, hogy legyen miből vennie telefont, ruhákat és biztonságban érezhesse magát

– tette hozzá Krisztián, aki szerint az egész város a kisfiút keresi, de szerencsére az egyre melegebb időjárás kedvez az utcán töltött éjszakáknak.

„Magamat láttam benne, miután találkoztunk, egész este sírtam. Én is sokat elszöktem otthonról, 16 éves koromtól egyedül élek, de nekem volt támaszom, a kisfiúnak nincsen. Szeretném, ha lenne, akár az én személyemben” – mondta el Ivancsó Krisztián, aki szeretne minél több embert megmozgatni, hogy Norbertet felkarolják. 

A cikkben említett fiút körözte a rendőrség, fotót a police.hu közölt róla.

Nyitókép: Wikimedia Commons

#Belföld#hajléktalan#kamasz#esztergom#szklenár arnold norbert#nevelőintézet#megszökött

Címlapról ajánljuk