Belföld

Sírva kutatott a romok között az esztergomi robbantó testvére

rtl.hurtl.hu

2023. október 7. 6:45

Az esztergomi robbantás helyszínén kutatott két nő apró tárgyak után.

A rendőrség két heti kutatás után hagyta ott az esztergomi robbantás helyszínét – írja a Blikk. A lap kollégái, amikor a helyszínen jártak találkoztak egy nővel, aki a az öngyilkos J. László testvéreként mutatkozott be, de nem akart nyilatkozni.

A cikk szerint két nő volt a helyszínen és együtt járták végig a romokat és még épségben maradt tárgyakat gyűjtöttek össze. Aztán összeölelkeztek és egyikük el is sírta magát – írják.

Több mint két hete robbantotta magára és a rendőrökre a házát egy férfi Esztergomban. A támadó és a TEK egyik kollégája meghalt a tragédiában, nyolc rendőr és három tűzoltó pedig megsérült. A Központi Nyomozó Főügyészség vizsgálata alapján a férfi készült arra, hogy rendőröket gyilkoljon meg.

A Blikknek megszólalt J. László szomszédja. Ő azt mondta, 

hatalmas volt detonáció, 25 hónapig voltam katona, de ilyet még ott sem láttam. V-alakban ment fölfelé, a széklábak, tárgyak pedig repültek mindenfelé. Aztán kétségbeesetten kiabáltak mentőkért…


Az RTL Híradó mutatta be, hogy a robbantó egy 38 méter hosszú alagutat ásott magának, amely a detonáció ellenére épségben maradt. A nyomozók szerint nagy mennyiségben szerzett be olyan vegyi anyagot, amely levegővel keveredve rendkívül robbanásveszélyes. Az is kiderült, hogy a férfi gázmaszkot viselt a robbantáskor:


Nyitókép: MTI/Máthé Zoltán

#Belföld#esztergomi robbantás#esztergomi robbantó#tek#detonáció

Címlapról ajánljuk