Baleset-bűnügy

Gyógymasszőr lehetett az esztergomi robbantó, holtteste még a romok alatt van

rtl.hurtl.hu

2023. szeptember 21. 15:08

Úgy tudjuk, az esztergomi robbantó gyógymasszőr volt, akit több hónapja ki akartak lakoltatni. A helyszín továbbra is le van zárva, információink szerint az elkövető holtteste csütörtök kora délután még a romok alatt van. Helyszíni tudósítónk azt mondta, egy traktor, délután pedig egy daru érkezett a romokhoz. A robbanásban meghalt a TEK egyik kommandósa és a robbantó is. A sérülteket az esztergomi kórházban és a Honvédkórházban ápolják, hatot már hazaengedtek, főleg tűzoltókat. 

Az esztergomi robbantó gyógymasszőr volt, akit állítólag több hónapja ki akartak lakoltatni. Közösségi oldala alapján antiszemita összeesküvéselmélet-hívő volt, aki előszeretettel terjesztett orosz propagandát.

A helyiek úgy tudják: már kedden kint voltak a Terrorelhárítási Központ emberei, akik kiabáltak, a férfinak, hogy jöjjön ki a házból, de ennek nem tett eleget. A helyszínt lezárták, az elkövető holtteste még a romok alatt van – értesült az RTL Híradó.

Egyelőre nem sokat lehet tudni arról, hogy pontosan mi történt. Az ügyben csütörtök délután 5-kor tart sajtótájékoztatót a TEK, amiről beszámolunk.

Mint arról részletesen beszámoltunk, szerda este robbanás történt Esztergom külterületén egy családi házban, ahol egy zavart férfi robbanthatott fel valamit, feltehetően egy vagy több gázpalackot. Az eddigi információk szerint a robbanásban meghalt a TEK egyik munkatársa és a robbantó is. A Híradó késő este a helyszínen forgatott:


Korábbi sajtóértesülések szerint a tatabányai megyei kórházba vitték a sérülteket, ahol egy teljes osztályt kiürítettek, hogy fogadni tudják az ellátásra szorulókat, az esztergomi kórházban is ágyakat tettek szabaddá, orvosokat hívtak be, illetve a budapesti Honvédkórházba is vittek sérülteket.

Az esztergomi kórház igazgatója az RTL Híradónak cáfolta, hogy kórházi osztályt kellett volna kiüríteni. Mint mondta, a kórház működésének átszervezésére nem volt szükség. 

A robbantásban több rendőr, valamint tűzoltó megsérült, közülük négyen súlyosan, heten könnyebben. Összesen 11 sérült volt, közülük hatot (főleg a tűzoltókat) már hazaengedtek, kórházi ellátásban már csak a TEK munkatársai részesülnek. Közülük négyet ápolnak a Honvédkórházban, mindannyian 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedtek. A súlyosan sérült TEK-est az esztergomi kórházban ápolják.

A romok eltakarítása még tart. Helyszíni tudósítónk szerint először egy traktor érkezett a romokhoz, de egy daru is úton volt, ami időközben megérkezett. 

A kommandóst, aki meghalt a robbanásban, hajnali négyre sikerült kórházba szállítani, miután kiemelték az összedőlt ház maradványai alól. 

A Telex arról ír, hogy a ház 60-70 négyzetméter alapterületű lehetett, ám az utcában lakó egyik férfi szerint az elkövető valójában nem ebben élt, hanem egy szuterénhelyiségben.

Szorgalmas volt, dolgozott a telkén, de mindenkit az összeesküvés-elméleteivel traktált, ezért hamar elfordultak tőle. Azt mondta, hogy nem akar a rendszer része lenni

– mondta a lapnak egy környékbeli férfi, aki úgy tudja, hogy az elkövető alkalmi munkákból tartotta fenn magát.

Mint írják, otthonában egy évre elegendő élelmiszert halmozott fel, mert egyebek mellett világvégére és háborúra készült, egyedül élt a házban. Az utcában élő ismerőse azt mondta a lapnak, hogy a férfinak egy telefonszolgáltatóval volt korábban konfliktusa, egy éve pedig végzést kapott róla, hogy lefoglalják az autóját. Úgy tudja, a járművet azóta sem vitték el, és a robbantó határozottan állította, hogy biztosan nem fogja azt odaadni. Egy harmadik, szomszédos utcában lakó férfi pedig „ugribugrinak” és „zavartnak” írta le a férfit a portálnak.

Úgy tudjuk, az elkövetővetővel szemben becsületsértés miatt elfogatóparancsot adott ki a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei rendőrség, a körözést augusztus utolsó napjaiban rendelték el. A Híradónak az egyik szomszéd, aki hallotta a robbanást, azt mondta:

a férfi válása után indult el a lejtőn. 

Az esztergomi robbantással kapcsolatos összes hírünket megtalálja itt. 

A robbantó egyik szomszédja nyilatkozott a férfiről és a történtekről az RTL Híradónak:

 

#Baleset-bűnügy#esztergomi robbantás#masszőr#tek#honvédkórház#esztergomi kórház#esztergom#robbanás#ma

Címlapról ajánljuk