Baleset-bűnügy

Prostitúcióra kényszerítés miatt vettek őrizetbe egy kunszentmártoni férfit

rtl.hurtl.hu

2023. szeptember 14. 13:46

Először Magyarországon, majd Svájcban kényszerítettek prostitúcióra egy magyar nőt.

A Police.hu közlése szerint egy kétségbeesett nő tett feljelentést a rendőrségen, és arról számolt be a nyomozóknak, hogy egy kunszentmártoni férfi és egy békéscsabai nő prostitúciós tevékenységre kényszerítették.

A nő elmondása szerint nehéz anyagi körülmények között élt, és a páros – kihasználva kiszolgáltatott helyzetét – 2022 decemberében rávette arra, hogy dolgozzon nekik, bocsássa áruba testét.

Rögtön regisztrálták a nőt egy szexpartnerkereső oldalra, majd meghatározták számára, hogy a kuncsaftok számára 0–24 órában rendelkezésre kell állnia. A sértett több magyarországi városban is nyújtott szolgáltatást, végül februárban arra kényszerítették, hogy Svájcban folytassa a tevékenységet.

A prostitúcióból befolyt összeggel a nőnek el kellett számolnia. Futtatói folyamatosan felügyelték tevékenységét, és ha a bevétellel nem megfelelően számolt el, akkor megfenyegették.

A rendőrök a nyomozás során több bizonyítékot is beszereztek, amelyek alátámasztották a sértett elmondását, így 2023. szeptember 12-én elfogták a duót. A nyomozók emberkereskedelem és kényszermunka bűntettének megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki őket, majd őrizetbe vételükről határoztak, és kezdeményezték letartóztatásukat.

Nyitókép (illusztráció): Getty Images

#Baleset-bűnügy#prostitúció#kényszerítés#vád#emberkereskedelem#kunszentmárton

Címlapról ajánljuk