Baleset-bűnügy

A terhes élettársát kényszerítette prostitúcióra egy sarkadi férfi

rtl.hurtl.hu

2023. október 13. 12:28

A férfi mindig elvette a nő által megkeresett összeget, ha kevésnek találta a pénzt, akkor a nőt és a gyerekeit is megvertek.

A Békés Vármegyei Főügyészség emberkereskedelem és más bűncselekmények miatt emelt vádat egy 20 éves sarkadi férfi ellen, aki a terhes élettársát prostitúcióra kényszerítette, őt és gyermekeit rendszeresen bántalmazta, illetve a testvérét is meglopta, közölte a honlapján az ügyészség.

A férfi 2020. év végén az interneten ismerkedett meg a nővel, az anyaotthonban élő nő két kiskorú gyermekével (a 3 éves kislánnyal és a 1,5 éves kisfiúval) Sarkadra, a fiatal férfihoz költözött, aki a szüleivel élt.

A ügyészség közleménye szerint a férfi jövedelemmel nem rendelkezett, a családi pótlékból és GYES-ből éltek, majd a kiszolgáltatott helyzetben lévő párját prostitúcióra kényszerítette.

A férfi érzelmileg zsarolta a sértettet azzal, hogy ha nem fog prostitúciós tevékenységet folytatni, akkor nem lesz pénz élelemre, és a gyermekeket el fogják venni tőle. Amikor a nő abba akarta hagyni, a férfi megverte, és akkor is bántalmazta, ha szerinte keveset keresett.

A nő a fenyegetés miatt 2021 márciusától 2021 októberéig Békéscsabán, külterületi utak mellett dolgozott, hetente legalább 3 napon, naponta 7-8 órán keresztül úgy, hogy közben állapotos volt.

A 2.500.000 forint bevételt a nő minden esetben átadta, amit a férfi részben a megélhetésükre fordított, a fennmaradót magára költötte, illetve kábítószereket is vásárolt.A férfi az élettársa gyermekeit is rendszeresen bántalmazta. A kicsiket a karjánál fogva megrázta, ellökte, illetve több alkalommal minden ok nélkül, vagy azért, mert sírtak, megpofozta őket.

A férfi rendszeresen kiabált is a gyerekekkel, akik annak is szemtanúi voltak, ahogy a férfi az édesanyjukat bántalmazza. A gyermekekben a férfi agresszív magatartása olyan félelmet váltott ki, hogy sok esetben már akkor sírva fakadtak, ha csak meglátták. A gyanúsított 2021. november végén megjelent a lánytestvére sarkadi lakóházánál, a ház bezárt bejárati ajtaját benyomta, és bement a házba. A férfi a házból különféle ruhaneműket, hangfalat, pelenkát és PB gázpalackot lopott el közel 60.000 forint értékben.

Az ügyészség a férfira fegyházbüntetést kért, illetva azt, hogy ne legyen feltételes szabadságra bocsátható. Emellett tiltsák el közügyek gyakorlásától, és kobozzanak el tőle 2,5 millió forintot.

Az ügyészség indítványozta továbbá, hogy végleges hatállyal tiltsák el minden olyan foglalkozás gyakorlásától vagy egyéb tevékenységtől, amelynek keretében 18. életévét be nem töltött személy nevelését, felügyeletét, gondozását, gyógykezelését végezné. A főügyészség indítványa szerint a nyomozás során felmerült közel 700.000 forintot kitevő bűnügyi költséget is neki kell majd megfizetnie.

Ha önt vagy ismerősét erőszak éri a kapcsolatában, vagy ha valakiről úgy véli, emberkereskedelem áldozata lett, akkor hívja az Országos Kríziskezelő és információs Telefonszolgálatot a belföldről ingyenes 06-80-20-55-20 számon, vagy a nap 24 órájában ingyenesen hívható Áldozatsegítő Vonalat a 06-80-225-225-ös számon.

Személyesen az Önhöz legközelebbi Áldozatsegítő Központban kérhet segítséget, az Áldozatsegítő Központok címlistája itt található: http://vansegitseg.im.gov.hu

A NANE Egyesület bántalmazott nőknek és gyermekeknek szóló segélyvonala szerda kivételével minden hétköznap 18 és 22 óra között ingyenesen hívható a 06-80-505-101-es telefonszámon.

Nyitókép (illusztráció): Getty Images

#Baleset-bűnügy#prostitúció#sarkad#férfi##kényszerítés#terhes

Címlapról ajánljuk