Baleset-bűnügy

Az embercsempész úgy megverte a 19 éves lányt, hogy arc- és szegycsonttörést szenvedett

Nagy Attila KárolyNagy Attila Károly

2023. június 30. 11:44

Az áldozatot 31 éves élettársa közel fél évig prostitúcióra kényszerített Ausztriában, és amikor szakítani akart, a férfi agyba-főbe verte. A fiatal nőnek ezután sikerült csak megszöknie bántalmazója elől.

Szerdán fogta el Sopronban a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) fehérvári egysége M. Lajost, akit azzal gyanúsítanak, hogy prostitúcióra kényszerítette és megverte 19 éves élettársát, közölte a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda pénteken

A rendőrségre 2023 áprilisában érkezett jelzés az orosházi kórházból, hogy egy fiatal nőt élettársa olyan súlyosan bántalmazott, hogy többszörös zúzódást valamint arc- és szegycsonttörést szenvedett.

Az ügyben a KR NNI Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztályának székesfehérvári nyomozói megállapították, hogy a bántalmazott nő emberkereskedelem áldozata lett, és szexuális kizsákmányolása már hónapok óta folyt. Az eljárás során kiderült, hogy a 19 éves lány tavaly ősszel ismerkedett meg későbbi élettársával, aki prostitúcióra vette rá.

A nőt eleinte csak Magyarországon, de később már Ausztriában és Svédországban is futtatta M. Lajos. Több hazai és nemzetközi, szexuális szolgáltatást nyújtó honlapon is hirdetést adott fel a nevében, hogy minél nagyobb jövedelemre tehessen szert.

A fiatal nő kezdetben beleegyezett a szexuális szolgáltatások nyújtásába, de később közölte, hogy nem szeretné tovább folytatni. Amikor a lány abba akarta hagyni, a férfi rávette, hogy kiadásai és adóssága rendezése miatt dolgozzon tovább neki. Később már fenyegetéssel és veréssel kényszerítette a lányt, hogy dolgozzon tovább neki.

A férfi 2023 áprilisában Ausztriában úgy megverte a lányt, hogy több csontja eltört. Három napig orvosi segítséget sem kapott, mert a férfi nem vitte kórházba, egy bécsi lakásába bezárva tartotta. A lány úgy tudott csak tőle megszökni, hogy a férfi rövid időre magára hagyta. Az osztrák pályaudvaron több utas segítséget nyújtott neki, így sikerült vonattal hazajutnia.

A lányt édesanyja vitte be az orosházi kórházba. Kezelését követően a KR NNI áldozatvédelmi intézkedés keretében védett házba vitte.


A férfit édesanyja soproni házában fogták el június 28-án. A nyomozók szexuális kizsákmányolással elkövetett emberkereskedelem és kényszermunka bűntett elkövetése miatt hallgatták ki gyanúsítottként, majd bűnügyi őrizetbe vették, és a Csongrád-Csanád Vármegyei Főügyészségen kezdeményezték letartóztatását.

A nyomozás még zajlik, a rendőrök vizsgálják, hogy a férfi más nőket is rákényszerített-e hasonló módon szexuális szolgáltatásokra, illetve voltak-e ebben társai.

 

Ha önt vagy ismerősét erőszak éri a kapcsolatában, vagy ha valakiről úgy véli, emberkereskedelem áldozata lett, akkor hívja az Országos Kríziskezelő és információs Telefonszolgálatot a belföldről ingyenes 06-80-20-55-20 számon, vagy a nap 24 órájában ingyenesen hívható Áldozatsegítő Vonalat a 06-80-225-225-ös számon. 

Személyesen az Önhöz legközelebbi Áldozatsegítő Központban kérhet segítséget, az Áldozatsegítő Központok címlistája itt található: http://vansegitseg.im.gov.hu 

A NANE Egyesület bántalmazott nőknek és gyermekeknek szóló segélyvonala szerda kivételével minden hétköznap 18 és 22 óra között ingyenesen hívható a 06-80-505-101-es telefonszámon.

Nyitókép: KR NNI / police.hu

#Baleset-bűnügy#prostitúció#ausztria#bécs#orosháza#nők elleni erőszak#kényszerítés#prostitúcióra kényszerítés

Címlapról ajánljuk