Külföld

Németország újra kriminalizálná prostitúciót, mert nem akarnak Európa bordélyházává válni

rtl.hurtl.hu

2023. november 22. 13:15

2002 óta legális náluk.

A Daily Star cikke szerint Németországban azt fontolgatják, hogy ismét kriminalizálnák a prostitúciót, mivel egyes politikusok attól tartanak, hogy az ország lassan, de biztosan „Európa bordélyházává” fog válni. A prostitúciót Németországban még 2002-ben legalizálták, igaz, szigorú szabályok szerint lehet művelni a tevékenységet.

Azok, akik most ismét törvényen kívül akarják helyezni, azzal érvelnek, hogy a törvénynek nem sikerült elérnie a célját, vagyis a szexmunkások életkörülményei nem javultak jelentősen. 2007-ben a német kormány jelentést adott ki, amely szerint a szexmunkások mindössze 35 százalékánál javultak a munkakörülmények.

Egyes becslések szerint Németországban ma 250 ezeren kereshetik a kenyerüket szexmunkával. A CDU/CSU (kereszténydemokraták) parlamenti frakciójának helyettes vezetője szerint szerint az ország szexmunkásai közül sokan külföldről származnak, és nem rendelkeznek okmányokkal. Dorothee Bär úgy véli, hogy ezeknek az embereknek a nagy részét kizsákmányolják és prostitúcióra kényszerítik.

Nem lehet valódi egyenlőség mindaddig, amíg elfogadjuk, hogy nők százezreit rabszolgaként kezelik

– mondta a Bildnek Bär.

Olaf Scholz német kancellár is támogatja a kezdeményezést, arra szólította fel a törvényhozást, hogy jelentkezzenek javaslatokkal a szexmunkások kérdésének rendezésére.

A CDU az úgynevezett skandináv modellt akarja átvenni, ahol a szexmunkásokat nem vonják felelősségre, viszont az őket futtató bűnözőket igen.

Nyitókép (illusztráció): Getty Images

#Külföld#prostitúció#németország#legális#illegális

Címlapról ajánljuk