Baleset-bűnügy

Betört egy józsefvárosi pincébe, de vészesen merült a lábán lévő nyomkövető, ezért feltöltötte a társasház villanyóra-szekrényéből vett árammal

rtl.hurtl.hu

2023. szeptember 5. 14:08

A rutinos rendőrök sem láttak még ilyet.

Összesen 160 ezer forint értékben loptak szerszámgépeket azok a tolvajok, akik egy józsefvárosi társasház tárolóhelyiségének ajtaját törték be – írta a police.hu.

A nyomozók a bűncselekmény bejelentése után visszanézték a biztonsági kamerák felvételeit, és nem hittek a szemüknek: miután az egyik betörő berúgta a bejárati ajtót, 

a társa hátramaradt őrködni, és a lakóház villanyóra-szekrényéből kezdte el tölteni a lábán viselt elektronikus nyomkövető eszközt. 

Az ellopott gépeket végül biciklire pakolták és elmentek. 

A kerületi rendőrkapitányság dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás bűntett gyanúja miatt ismeretlen tettesek ellen indított nyomozást. A kamerafelvételek alapján azonosították a feltételezett elkövetőket, akiket augusztus 31-én fogtak el a betörés helyszínétől nem messze. 

A korábbi bűncselekmény miatt elektronikus nyomkövetőt viselő 23 éves B. Jenifert, valamint a 39 éves B. Imrét gyanúsítottként hallgatták ki, őrizetbe vették őket, és kezdeményezték a letartóztatásukat.


Nyitókép: Police.hu

#Baleset-bűnügy#lopás#nyomkövető#betörés

Címlapról ajánljuk