Baleset-bűnügy

50 kiló bodzát loptak a börtön területéről, lebukott a család

rtl.hurtl.hu

2023. augusztus 10. 11:42

Egy férfi a feleségével és lányával ment a baracskai börtönhöz, ahol a megrongált kerítésen átmászva bejutottak az udvarra, majd 50 kilónyi bodzát loptak el. A tettesek elismerték a lopást, és azzal védekeztek, hogy nem tudták, hogy a terület a börtönhöz tartozik.

Nem mindennapi lopás történt Fejér megyében: ötven kiló bodzát lopott el egy család a baracskai börtön területéről – írja a 24.hu.

Tavaly júliusban egy férfi a feleségével és lányával tűnt fel a Baracska melletti tanyánál, ahol a megrongált kerítésen bejutottak az udvarra, és 50 kilónyi termést takarítottak be az ottani bodzabokorról. Majd visszamentek, és 

elkezdték bepakolni a zsákmányt a közelben parkoló autójukba, ám ekkor a sértett képviselője tetten érte őket, és értesítette a hatóságot.

Gácser Zsuzsanna Ágnes, a Fejér Vármegyei Főügyészség helyettes szóvivője a lapnak elmondta, hogy a tettesek beismerték bűnösségüket. Azzal védekeztek, hogy nem tudták, hogy a terület a börtönhöz tartozik, mert nagyon elhagyatottnak tűnt.

A Székesfehérvári Járási Ügyészség közmunkát és pénzbüntetést kért a család tagjaira, a lopással okozott, 50 ezret meg nem haladó kár végül megtérült.

Nyitókép: Pexels.com

 

#Baleset-bűnügy#lopás#baracska#börtön

Címlapról ajánljuk