Baleset-bűnügy

Börtönbe került egy férfi, aki ellopott 200 ezer csokitojást

rtl.hurtl.hu

2023. július 20. 19:18

Nem azért, mert annyira szereti.

Börtönbüntetésre ítéltek egy férfit, akit rajtakaptak, hogy 200 ezer Cadbury-csokitojást lop el egy üzletből. 

Február 11-én este fél nyolc körül Joby Pool egy húsdarálóval tört be egy ipari egységbe a shropshire-i Telfordban. A 32 éves férfi egy lopott teherautófülkéjével és egy pótkocsival távozott, amelyben több mint 31 000 font (13 669 426 forint) értékű csokoládé volt.

Pool csütörtökön jelent meg a Shrewsbury Crown bíróságon, ahol beismerte a biztosítás nélküli vezetést és a lopást is, írja a LadBible.

Pool védőügyvédje, Debra White azzal érvelt, hogy a 32 éves férfinak egy sor „nehéz dologgal kellett megbirkóznia” a bűncselekmény elkövetésének idején. 

A férfi „két jelentős veszteség után az életében” „a drogokhoz és az alkoholhoz fordult”, ráadásul „elvesztette” a kapcsolatát, és végignézte, hogy tönkremegy a vállalkozása. 

A férfi teljes mértékben vállalta a felelősséget a tetteiért. A bíró ugyanakkor azzal érvelt, hogy Pool korábban, 2019-ben már egy másik lopást is elkövetett. A férfit 18 hónapra ítélték, ennek a felét börtönben kell töltenie.

Az a hat hónap, amelyet Pool már a börtönben töltött a tárgyalásra várva, beleszámít a kilenc hónapos börtönbüntetésébe.

Nyitókép: Pixabay

#Baleset-bűnügy#lopás#cadbury#csokitojás#letartóztatás#börtön

Címlapról ajánljuk