Baleset-bűnügy

Bekábítószerezve, kristállyal telepakolt autóval menekült a rendőrök elől a lajosmizsei férfi

rtl.hurtl.hu

2023. július 7. 9:44

A díler autója tele volt fehér színű, csillámos porral, alufóliával és digitális mérleggel, amikor az egyenruhások meg akarták állítani. A bódult sofőr továbbhajtott, végül csak üldözést követően sikerült elfogni.

A Kecskeméti Járási Ügyészség új pszichoaktív anyaggal visszaélés és bódult állapotban elkövetett járművezetés miatt vádat emelt egy férfival szemben, aki Kecskeméten dizájner droggal teli autóval, kábítószertől bódultan menekült a rendőrök elől – közölte az ügyészség.

A lajosmizsei férfi 2022 augusztus végén nagy mennyiségű, a köznyelvben csak kristályként ismert drogot szerzett meg eladási célra. Persze nem csak terítette dizájner szereket: ecstasyt és marihuánát maga is fogyasztott, mielőtt tavaly augusztus 29-én délelőtt autóba ült. A jármű tele volt fehér színű csillámos porral, a porciózáshoz használt alufóliával és digitális mérleggel, amikor a bódult sofőrt Kecskeméten az egyenruhások meg akarták állítani – áll a vádiratban.

A díler a jelzés ellenére továbbhajtott, végül csak üldözést követően, több utcával távolabb fogták el.

A kecskeméti nyomozók az autóban talált, jelentős mennyiségű kábítószert és a kereskedéssel összefüggő eszközöket lefoglalták. Az ügyészség a férfit kereskedéssel elkövetett új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntettével, valamint bódult állapotban elkövetett járművezetés vétségével vádolja, börtönbüntetés mellett pénzbüntetést és járművezetéstől való eltiltást kértek a visszaeső férfira.

#Baleset-bűnügy#kábítószer-kereskedelem#lajosmizse#díler#üldözés#dizájner drog

Címlapról ajánljuk