Baleset-bűnügy

Titkos internetes oldalon rendelt kábítószert egy budapesti férfi, a felesége is érintett

rtl.hurtl.hu

2022. július 23. 7:56

A házaspár három hónapos gyermekük közvetlen közelében végezte a drogügyleteket.

A  Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztályának győri munkatársai – a holland rendőrséggel együttműködve – rajtaütöttek egy budapesti férfin, aki a gyanú szerint a darkneten rendelt kábítószert, írja a police.hu.

Mint írják, három küldemény is kábítószert tartalmazott.

Egyikben ezer darab kamion formájú extasy, a következőben 400 gramm ismeretlen kábítószergyanús anyag, míg a harmadikban 505 gramm amfetamin és 15 gramm kristálymeth volt. 

S. Dávid 29 éves budapesti férfit éppen akkor fogta el a készenléti rendőrség bevetési egysége, amikor az utolsó csomagot vette át felesége.

A nyomozók a férfihez köthető két ingatlanban is kutatás tartottak, ahol további kábítószergyanús porok, tabletták, kristályos anyagok, növényi magok kerültek elő, összesen közel 300 gramm mennyiségben. 

A nyomozás arra is fény derített, hogy S. Dávid már jó ideje űzi illegális tevékenységét, és a darkneten keresztüli rendelések során érkezett anyagok nemcsak saját kábítószerhasználatát fedezik, hanem azokkal kereskedik is, amiben felesége is aktívan részt vesz. 

A nyomozók mindkettőjüket gyanúsítottként hallgatták ki  illetve vizsgálják, hogy megvalósult-e kiskorú veszélyeztetése, tekintve, hogy drogügyleteiket három hónapos gyermekük közvetlen közelében végezték.

Nyitókép: police.hu

 

#Baleset-bűnügy#kábítószer-kereskedelem#dark web#darknet#europol

Címlapról ajánljuk