UEFA

Dibusz Dénes szerint közel álltak a győzelemhez

rtl.hurtl.hu

2023. november 10. 13:45

Még mindkét csapatnak továbbjuthat a csoportból.

A Ferencváros másodszor is döntetlent játszott a belga Genkkel az UEFA Európa Konferencia Liga csoportkörében. Míg a harmadik fordulóban idegenben 0-0 lett az eredmény, a negyedik játéknapon 1-1-gyel végeztek a felek. Mivel a Fiorentina 1-0-ra legyőzte a Cukarickit, így az olaszok vezetik a tabellát, a magyar együttes két ponttal lemaradva a második, a Genk szintén hat ponttal a harmadik helyen áll.

A Ferencváros csapatkapitánya, Dibusz Dénes így értékelt az uefa.com-nak a mérkőzés után: „Egy kicsit csalódottak lehetünk, mert közel voltunk ahhoz, hogy megnyerjük a találkozót, főleg a végén, amikor a kapusuk hihetetlen védést mutatott be. Gratulálok neki, mert az egy döntő pillanat volt. Hazai pályán játszottunk, megpróbáltuk megnyerni az összecsapást, nagyon fontos lett volna a három pont megszerzése. És bár betaláltunk, az előnyünket sajnos nem tudtuk megőrizni, ami bosszantó, és nagy csalódás mindenkinek, mivel tényleg nagyon közel voltunk a győzelemhez.”

Az ellenféltől Wouter Vrancken nyilatkozott, a Genk mestere szerint az együttesek nyílt mérkőzést játszottak: „Kár, hogy nem éltünk jobban a lehetőségeinkkel, különösen az első félidőben. Azokon a meccseken, ahol minden apró kis részletnek jelentősége van, legalább egyet ki kell ezekből használni.”

A magyar csapat így továbbra is veretlen az UEFA Európa Konferencia Ligában, és jelenleg továbbjutást érő helyen áll.

Itt nézheti meg a meccs összefoglalóját:


Nyitókép: a genki Paintsil Samy Mmaee és Aleksandar Pesic között. Fotó: David Hagemann /Photonews via Getty Images

#UEFA#futball#ftc#ferencváros#konferencia liga

Címlapról ajánljuk