UEFA

Jürgen Klopp: Megérdemeltük a vereséget

rtl.hurtl.hu

2023. november 10. 13:25

Ahogy azt az RTL HÁROM képernyőjén és az RTL+ felületén is láthatták, a Liverpool 3-2-es vereséget szenvedett a Toulouse-tól az UEFA Európa Liga csoportkörének negyedik fordulójában. Szoboszlai Dominik a félidőben állt be, Konstantinos Tsimikast váltotta, ám ezúttal ő sem tudott érdemben hozzászólni az eredmény alakulásához. Nézzük, hogyan értékelték a felek az összecsapást!

A mérkőzés után a hazaiak érthetően boldogan, míg az előzetesen esélyesebbnek tartott vendégek csalódottan nyilatkoztak. Jürgen Klopp, a Liverpool mestere a klub hivatalos oldalának adott nyilatkozatában elismerte, hogy megérdemelték a vereséget: „Nagyjából az összes párharcot és csatát megnyerték ellenünk. Túl sok olyan helyzet volt, amit nekünk kellett volna megnyernünk, de nem sikerült. Ráadásul a labdákat is nagyon könnyen eladtuk. (…) Ha három gólt kapsz, akkor még többet kell ahhoz rúgnod, hogy nyerhess – ez velünk majdnem megtörtént, majdnem kiegyenlítettünk. Ha sikerült volna, akkor sem lett volna a játékunk jobb, de a tabellán jobban mutatott volna. De ez van, el kell fogadnunk. Amint mondtam, megérdemelték.”

Klopp a Liverpool harmadik, kezezés miatt meg nem adott góljáról is elmondta a véleményét: „Utólag néztem csak vissza a videót, és ez nálam nem kezezés – de hogy dönthetném el ezt én? A labda a mellkashoz tart, és hogy őszinte legyek, nem látom, hogy a karjához is hozzáért volna. Talán a játékvezetők más szemszögből is látták az esetet.”

A második toulouse-i gól szerzője, Thijs Dallinga nyilatkozott az UEFA hivatalos honlapjának: „Tudjuk, mire vagyunk képesek, de ezt egyszerűen nem tudtuk érvényre juttatni az elmúlt néhány meccsen. De tanultunk ebből, és az előző fordulóban nyújtott játékunkhoz képest mindenben hatalmasat fejlődtünk. Ez is azt mutatja, hogy a jó úton járunk, amíg továbbra is hiszünk magunkban.”

Veresége ellenére a Liverpool továbbra is vezeti az EL E jelű csoportját, a Toulouse mögötte két ponttal lemaradva a második.

Az UEFA Európa Liga és az UEFA Európa Konferencia Liga most háromhetes pihenőre vonul, a csoportkör ötödik fordulóját a válogatott szünet után, november 30-án rendezik. Ne felejtsék, az RTL HÁROM nézői és az RTL + előfizetői számára akkor is összesen tíz mérkőzést közvetítünk majd élőben!

Nézze meg a meccs összefoglalóját:


Nyitókép: Mikkel Desler Puggaard a Toulouse és Kostas Tsimikas a Liverpool játékos. Fotó: Jean Catuffe/Getty Images

 

#UEFA#futball#liverpool#európa liga

Címlapról ajánljuk