UEFA

Dibusz Dénes: Ez egy hatalmas siker a klubnak!

rtl.hurtl.hu

2023. december 15. 13:58

Veretlenül, két győzelemmel és négy döntetlennel zárta a Ferencváros az UEFA Európa Konferencia Liga csoportkörét. A magyar együttes így a F csoport második helyén végzett, azaz továbbjutott a nyolcaddöntőért zajló egyenes kieséses szakaszba. A Fradi az utolsó fordulóban 1-1-es döntetlent játszott a Fiorentinával, az összecsapás után az UEFA hivatalos oldalának az érthetően boldog házigazdák nyilatkoztak.

Dibusz Dénes, a Ferencváros kapusa így értékelte az elért eredményt: „Ez egy hatalmas siker a klubnak! Veretlenül végeztünk, és az ellenfeleinket nézve ezt igazán nagy dolognak tartom. Minden meccsen jól játszottunk, és megérdemelten jutottunk tovább a rájátszáskörbe.”

A mérkőzés magyar találatát Zachariassen lőtte. „Nagyon kemény menetelés volt – ez egy Európa Liga-szintű csoport, és én nagyon büszke vagyok, hogy ilyen ellenfelek mellett megvan a továbbjutás. Hihetetlenül boldog vagyok! Ami a találatomat illeti, leírhatatlan, csodálatos érzés a szurkolóink előtt gólt szerezni, és amikor egy ilyen fontos összecsapáson találsz be, az egyszerűen varázslatos!”

Dejan Stanković, a Ferencváros vezetőedzője rendkívül büszke a játékosaira és a klubra: „Ez egy történelmi pillanat! Veretlenül zártuk a csoportkört, ilyen még sosem történt korábban. Gratulálok a játékosaimnak és a szurkolóinknak is, ők voltak ma a mi tizenkettedik játékosunk. Együtt küzdöttünk az elejétől egészen a legvégéig.”

Az UEFA Európa Konferencia Liga rájátszáskörének sorsolását – csakúgy, mint az Európa Ligáét – december 18-án, hétfőn tartják.

Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

 

#UEFA#futball#foci#konferencia liga#ftc#fradi#ferencváros

Címlapról ajánljuk