UEFA

Jürgen Klopp: Megérdemelten győztek

rtl.hurtl.hu

2023. december 15. 14:03

Tét nélkül lépett pályára a Liverpool az UEFA Európa Liga csoportkörének zárófordulójában, hiszen Szoboszlai Dominik együttese már a Royale Union SG elleni mérkőzés előtt bebiztosította a helyét az E csoport élén – azaz egyenes ágon bejutott a legjobb tizenhat közé. Nem meglepő hát, hogy Jürgen Klopp tartalékos csapatot küldött harcba. Végül az angolok 2-1-es vereséget szenvedtek, a találkozó góljait Amoura és Puertas, illetve Quansah szerezte.

Az összecsapás lefújását követően a Liverpool menedzsere elismerően nyilatkozott az uefa.com-nak belga ellenfelükről: „Kemény meccs volt egy jó ellenfél ellen. Megérdemelten győztek. Szerettünk volna pontot szerezni, tényleg mindent megtettünk ezért. Sokat változtattunk, időbe telt, amíg a játékosok megszokták egymást. Az Union sokkal koncentráltabb volt, nem véletlenül állnak a belga bajnokság élén. Nálunk néhány játékos számára ez a mérkőzés fontos tapasztalat volt.”

Alexander Blessin, az Union SG vezetőedzője örült, hogy teljesítették az előre kitűzött céljukat, azaz az UEFA Európa Konferencia Liga playoffkörében folytathatják. „A Liverpool ellen mindig nehéz játszani. Nagyobb teret engedtünk nekik, kicsit mélyebben játszottunk, és vártuk a megfelelő pillanatot a támadásra. Sok kontránk volt, amelyből remek lehetőségeink adódtak. Megérdemelt győzelem volt, és nagyon örülünk, hogy nem kell búcsúznunk a nemzetközi kupaporondtól.”

Szoboszlai Dominikon kívül – aki végül nem lépett pályára – egy másik magyar is érdekelt volt az UEFA Európa Ligában. Sallai Roland sérülésből tért vissza, és immár újra bekerült a kezdő tizenegybe a Freiburg West Ham United elleni mérkőzésén. A ki-ki meccsen – hiszen itt dőlt el, melyik együttes végez a csoport első és melyik a második helyén – végül az angol szurkolók örülhettek, hiszen 2-0-ra legyőzték a Freiburgot. Így utóbbiaknak a rájátszáskörben kell kiharcolniuk a helyüket az EL nyolcaddöntőjébe.

Az UEFA Európa Liga és az UEFA Európa Konferencia Liga playoffkörének sorsolását december 18-án, hétfőn tartják.

Nyitókép: uefa.com

#UEFA#foci#futball#liverpool#szoboszlai dominik#európa liga

Címlapról ajánljuk