UEFA

Fiorentina – West Ham finálé az UEFA Európa Konferencia Ligában

rtl.hurtl.hu

2023. május 19. 16:14

Az UEFA Európa Konferencia Ligában is kialakult a döntő párosítása: a Baselt búcsúztató Fiorentina és a Milos Kerkezéket legyőző West Ham United csap össze június 7-én Prágában. 

AZ Alkmaar – West Ham United: 0-1

1-0-ás vendégsiker született az UEFA Európa Konferencia Liga elődöntőjének második összecsapásán. Mindkét csapat előtt adódtak nagy lehetőségek, ám ezek rendre kimaradtak. Az egyetlen találatot végül Fornals szerezte a mérkőzés véghajrájában, a 90+4. percben. Egyedül vihette kapura a labdát, majd a tizenhatos vonaláról a bal alsó sarokba gurított. Ezzel végleg eldőlt, hogy búcsúzik idénre a még utolsó versenyben lévő magyar érdekeltségű csapat, Milos Kerkez magyar válogatott játékos együttese nem lesz ott a prágai fináléban. Mivel az odavágón 2-1-re győztek az angolok, így a két találkozót összesítve 3-1-gyel ők jutottak be az EKL döntőjébe, ahol az ellenfelük az olasz Fiorentina lesz.

Fiorentina – West Ham finálé az UEFA Európa Konferencia Ligában

Basel – Fiorentina: 1-3

Hosszabbítást, négy találatot és egy ijesztő jelenetet is hozott a két együttes összecsapása, aminek a végén 4-3-as összesítéssel végül a Fiorentina léphet pályára a prágai döntőben. A vendégeknek a vezetést Gonzales szerezte meg a 35. percben egy szögletet követően. Erre Amdouni az 55.-ben válaszolt, ám mivel Gonzales a 72. percben meglőtte saját maga és csapata második gólját is, így – mivel az első meccsen a Basel javára lett 2-1 a végeredmény – következhetett a hosszabbítás. A hosszabbítás, amelyben a 109. percben félbeszakadt a játék, mert a lelátón rosszul lett egy vendégszurkoló. Az orvosi stáb azonnal odasietett, és megvizsgálta, majd az 53 éves férfit szívinfarktus gyanújával kórházba szállították. A mérkőzés ezután folytatódhatott. A 120+9. percben az olaszok átmenetileg a kapujuk elé szögezték a svájciakat, majd a labda Barak elé került, aki az ötösről nem hibázott. 3-1 lett tehát a végeredmény, a Fiorentina a West Hammel mérkőzik meg a fináléban.

Az UEFA Európa Liga és az UEFA Európa Konferencia Liga most egy kis időre pihenőre vonul az RTL HÁRMON és az RTL+ felületén, de ne feledjék, a következő szezonban újult erővel és számtalan élő közvetítéssel térünk majd vissza! Köszönjük, hogy velünk tartottak!

A képek forrása: uefa.com

#UEFA#Sport#finálé#UEFA Európa Liga

Címlapról ajánljuk