UEFA

Bayer Leverkusen – AS Roma: Cél a budapesti döntő

rtl.hurtl.hu

2023. május 16. 15:04

Az UEFA Európa Liga elődöntőjének első összecsapásán 1-0-ás AS Roma-győzelem született. Vajon a Bayer Leverkusennek hazai pályán sikerül visszavágnia, és kiharcolnia a budapesti fináléba jutást? Csütörtökön 20 óra 45 perctől megnézhetik az RTL HÁROM élő közvetítésében! Emellett az RTL+ előfizetői a két UEFA Európa Konferencia Liga-elődöntőt is élőben szurkolhatják végig online platformunkon.

Bayer Leverkusen – AS Roma: május 18. csütörtök, 20:45; RTL HÁROM

Németországban most minden tekintet a Bayer Leverkusenre szegeződik, mint az egyetlen, UEFA által szervezett versenysorozatban az idei szezonban még talpon lévő együttesre. Az ezúttal hazai pályán szereplő csapatnak ugyanakkor nem lesz könnyű dolga, hiszen a múlt csütörtöki első találkozón az AS Roma egygólos előnybe került vele szemben.

Azon a mérkőzésen a németek kezdtek aktívabban, egymás után kidolgozva a helyzeteket, de ezek mind kimaradtak, majd a Roma is magára talált, és a 63. percben a fiatal Edoardo Bove megszerezte a vezetést – mint később kiderült, ezzel beállítva a végeredményt is.

Bayer Leverkusen – AS Roma: Cél a budapesti döntő

Bove, az AS Roma találatának szerzője így nyilatkozott az összecsapás után:

Tengernyi érzelem kavarog bennem, és természetesen örülök a gólomnak, de mindenek felett az eredménynek. Alapvető fontosságú volt, hogy megnyerjük az első mérkőzést, és ugyanezzel a vággyal utazunk Németországba is. Az elején meggyűlt a bajunk a kontrákkal, de aztán sikerült meglelnünk az ellenszert. Gyors játékosaik vannak, de később már mi is jól játszottunk. A gólomat a családomnak ajánlom, és azoknak, akik mindig mellettem állnak. Ők segítenek, hogy mindig a legjobbamat nyújtsam a pályán.

A Leverkusen kapusának, Lukas Hradeckynek a véleményét is megkérdezték:

Akár 0-0 is lehetett volna. A találkozó elején számos nagy lehetőségünk volt, nagyon rossz, hogy ezek kimaradtak. Ezután, a második játékrészben már nem voltunk annyira veszélyesek, ám abban reménykedtem, hogy a 0-0 megmarad. De az 1-0-át is meg lehet még fordítani… Nem könnyű egy Mourinho-csapat ellen támadni. Hátul nagyon határozottak, és nekünk meg kell találnunk a megoldást, hogy áttörjük a védelmüket. Úgy vélem, erre minden esélyünk megvan. Nehéz lesz, de otthon már a Lipcsét és a Bayernt is sikerült megvernünk. Erős csapat vagyunk, és a szurkolóink is mögöttünk állnak.

A meccset a leverkuseni BayArenában rendezik Slavko Vinčić szlovén játékvezető irányításával, akinek segítői honfitársai, Tomaž Klančnik és Andraž Kovačič lesznek. A hazaiaknál Andrich, Bellarabi, Kossounou, Lunev és Schick nem lép pályára sérülés miatt; a vendégeknél El Shaarawy, Karsdorp, Kumbulla, Llorente és Smalling hagyja ki a mérkőzést.

Amelyik együttes ezt a párharcot megnyeri, a Juventus/Sevilla páros győztesével találkozik majd a fináléban május 31-én, Budapesten.

Csütörtökön kiderül, kik jutnak be az UEFA Európa Liga és az UEFA Európa Konferencia Liga budapesti és prágai fináléjába! Az elődöntőkből az RTL HÁRMON 20:45-től élőben közvetítjük a Bayer Leverkusen – AS Roma EL-mérkőzést, míg az RTL+ előfizetői szintén élőben nézhetik meg, vajon Milos Kerkez magyar válogatott játékos együttese, az AZ Alkmaar vagy a West Ham jut be a Konferencia Liga döntőjébe, illetve, hogy a Basel vagy a Fiorentina lesz az ellenfelük. Tartsanak velünk ezúttal is!

A képek forrása: uefa.com

 

#UEFA#Sport#Bayer Leverkusen#AS Roma#budapest#döntő

Címlapról ajánljuk