UEFA

UEFA Európa Konferencia Liga-elődöntők élőben az RTL+ felületén

rtl.hurtl.hu

2023. május 16. 17:09

A héten eldől, kik jutnak be az UEFA Európa Konferencia Liga döntőjébe. Az AZ Alkmaar – West Ham United összecsapáson eltiltása után immár újra játszhat Milos Kerkez is, a másik elődöntőben pedig megnézhetjük, a Fiorentina képes lesz-e ledolgozni a Basellel szembeni egygólos hátrányát. Az RTL+ felületén mindkét mérkőzést élőben közvetítjük csütörtökön 21 órától, ne hagyják ki.

AZ Alkmaar – West Ham United: május 18. csütörtök, 21:00; RTL+

Az UEFA Európa Konferencia Liga első elődöntőjében a West Ham hazai pályán egy góllal, 2-1-re legyőzte Milos Kerkez együttesét, az AZ Alkmaart. Azon a találkozón a sárga lapjai miatt nem léphetett pályára a magyar válogatott játékos, ám a visszavágón már ő is ott lesz, és hozzásegítheti csapatát a fináléba jutáshoz.

Az odavágón Reijnders 41. percben szerzett találatával még a hollandok vezettek, ám az angolok két gyors góllal – a 67. percben Benrahma lőtt büntetőt, míg a 76.-ban Antonio talált be – megfordították az állást, és ezzel egyelőre maguk felé billentették a továbbjutás mérlegének nyelvét. Ám a második meccsen az Alkmaar játszik majd hazai pályán, és ez az egyetlen gólos hátrány egyáltalán nem ledolgozhatatlan különbség. A magyar érdekeltségű párharc tehát teljesen nyitott, nagy izgalmak és éles csata várható!

A találkozót az alkmaari AZ Stadionban rendezik Ivan Kružliak szlovák játékvezető irányításával, akinek segítői honfitársai, Branislav Hancko és Jan Pozor lesznek. A hazaiaknál Martins Indi és Westerveld játéka kérdéses; a vendégeknél Scamacca kihagyja a mérkőzést sérülés miatt, Antonio és Coufal játéka pedig még nem biztos.

Amelyik együttes ezt a párharcot megnyeri, a Fiorentina/Basel páros győztesével találkozik a június 7-én Prágában, a fináléban.

UEFA Európa Konferencia Liga-elődöntők élőben az RTL+ felületén

Basel – Fiorentina: május 18. csütörtök, 21:00; RTL+

A Basel várhatja némileg kedvezőbb helyzetből az összecsapást, miután az első elődöntőn idegenben 2-1-re nyert a Fiorentina ellen. A vezetést még az olaszok szerezték meg a 25. percben Cabral révén, majd Diouf a 71. percben egyenlített; a véghajrában, a hosszabbítás harmadik percében pedig Amdouni megfordította a mérkőzés állását. A Fiorentinának így idegenben kell majd a továbbjutást kiharcolnia, míg a Basel fő feladata az lesz, hogy egygólos előnyét megtartsa.

A meccset a bázeli St. Jakob-Parkban rendezik José María Sánchez spanyol játékvezető irányításával, akinek segítői honfitársai, Raúl Cabañero és Iñigo Prieto lesznek. A hazaiaknál Comas nem lép pályára; a vendégeknél Cabral és Sirigu hagyja ki a mérkőzést.

Amelyik együttes ezt a párharcot megnyeri, a West Ham/AZ Alkmaar páros győztesével találkozik az UEFA Európa Konferencia Liga június 7-i, prágai döntőjében.

Csütörtökön kiderül, kik jutnak be az UEFA Európa Liga és az UEFA Európa Konferencia Liga budapesti és prágai fináléjába! Az elődöntőkből az RTL HÁRMON 20:45-től élőben közvetítjük a Bayer Leverkusen – AS Roma EL-mérkőzést, míg az RTL+ előfizetői szintén élőben nézhetik meg, vajon Milos Kerkez magyar válogatott játékos együttese, az AZ Alkmaar vagy a West Ham jut be a Konferencia Liga döntőjébe, illetve, hogy a Basel vagy a Fiorentina lesz az ellenfelük. Tartsanak velünk ezúttal is!

A képek forrása: uefa.com

#UEFA#Sport#foci#futball#konferencia liga#elődöntő#RTL+

Címlapról ajánljuk