Tudomány-Tech

Az FBI szerint veszélyesek a nyilvános telefontöltők

rtl.hurtl.hu

2023. április 12. 18:05

Azt is elmondták, hogy mi a biztonságos megoldás.

Az FBI figyelmeztette a felhasználókat, hogy ne használjanak nyilvános telefontöltő állomásokat, azokon keresztül ugyanis kártevő szoftverrel fertőzhetik meg készülékeiket – tudósít a CNN.

Az FBI denveri irodája által közölt figyelmeztetés a bevásárlóközpontokban, repülőtereken és más nagy forgalmú helyeken lévő USB töltőkre vonatkozik. A szervezet azt javasolja, hogy inkább vigyen magával mindenki saját töltőt és USB-kábelt, és azt a konnektorba dugva töltse készülékeit.

Kutatók már korábban felhívták a figyelmet a problémára. A CNN-nek például 2017-ben egy szakértő azt mondta: csak azzal, hogy egy „eltérített” töltőhöz csatlakoztatjuk a telefonunkat, már veszélyben vannak az adataink. A töltéshez használt csatlakozó ugyanis adatátviteli szerepet is betölt, és nincs korlátja annak, hogy mihez férhet hozzá egy hacker: az emailjeinkhez, sms-einkhez, fotóinkhoz is akár.

Azt egyelőre nem tudni, hogy volt-e mostanában olyan incidens, ami miatt az FBI denveri irodája időszerűnek érezte a figyelmeztetés közzétételét.

Nyitókép: iStock / Getty Images Plus

#Tudomány-Tech#fbi#telefontöltő#kiberbiztonság

Címlapról ajánljuk