Külföld

Egykori FBI-ügynök: a szülőknek nem játékokat kellene vásárolniuk a gyerekeiknek, hanem golyóálló takarókat

Dévai LászlóDévai László

2022. május 26. 6:54

A fegyvertartás szigorításáról nem esett szó a Fox News műsorában.

Texas állam legsúlyosabb iskola lövöldözése történt kedden, amikor a 18 éves Salvador Ramos19 diákkal és 2 felnőttel végzett. A helyszínre érkező rendőrök lelőtték a támadót.

Fox News műsorában egy korábbi FBI-ügynök úgy kommentálta az esetet, hogy a szülőknek venniük kellene golyóálló takarókat, hogy megvédjék a gyerekeiket az ilyen és ehhez hasonló helyzetekben – írja a Newsweek. Maureen O'Connell a Fox Special Report című műsorában azt mondta, hogy sokkolta az eset és szeretné azt látni, hogy a szülői közösségek elkezdenek ezentúl összetartani. 

Ahelyett, hogy a szülők játékokat vagy más eszközöket vásárolnának a gyerekeiknek, inkább feketessenek abba, hogy biztonságosabb legyen az osztályterem.

– mondta O'Connell.


Az egykori FBI-ügynök elmondta, hogy már vannak olyan cégek, akik kiszállnak az iskoláknál és felmérik a terepet, milyen óvintézkedésekre van szükség.

Léteznek takarók, amik szépek, színesek, de golyóállóak, ezekkel lehetne fedni a falakat, ablakokat.

– mondta az ötletét O'Connell.

Az egykori FBI-alkalmazott nyilatkozata sokakat felháborított, mivel nem a fegyvertartás szigorítását vagy az ügynevezett bűnözői háttérellenőrzési program felpörgetését kérte számon, hanem a szülőket és az iskolákat hibáztatta a problémáért.

Nyitókép: Crimecon 2018

#Külföld#fbi#texas#lövöldözés#iskolai lövöldözés#golyóálló takaró#texasi iskolai lövöldözés

Címlapról ajánljuk