Sport

1,26 milliárdot oszt szét az MLSZ a magyar válogatott játékosai közt ez Eb-re jutásért

rtl.hurtl.hu

2023. november 24. 20:00

A magyar fociválogatott tagjai fejenként kicsivel több mint 37 millió forintot kaphatnak, míg Marco Rossinak és stábjának 540 millió forint jut.

1,26 milliárd forintot oszt szét a Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) a magyar fociválogatott játékosai között, amiért kijutottak az Eb-re – adta hírül a Sportal.hu.

Mint írják, a nyolc mérkőzésen 28 labdarúgó lépett pályára, de volt 6 olyan játékos, aki szerepelt a keretben, de nem kapott lehetőséget egyetlen meccsen sem. Így az említett összeget 34 felé oszthatja a szövetség, és ha mindenki egyenlően részesedne belőle, akkor

fejenként valamivel több, mint 37 millió forintot kapnának. Ám például Szoboszlai Dominik, aki minden selejtezőben végig pályán volt, nagyobb összeget kaphat differenciálás esetén.

A sikeres kvalifikáció miatt 9,5 millió eurót, vagyis átszámítva körülbelül 3,6 milliárd forintot kap a magyar szövetség az UEFA-tól. A szakmai stáb is külön részesül ebből, Marco Rossi szövetségi kapitány és segítői a 3,6 milliárd forintos keret 15 százalékát, mintegy 540 millió forintot oszthatnak szét egymás között.

Szófiában a magyarok a Bulgária-Magyarország mérkőzésén a 97. percben esett öngóllal érték el 2-2-es döntetlent, és jutottak ki a jövő évi, németországi Európa-bajnokságra. Magyarország 3-1-re győzött Montenegró ellen is, így csoportelsőként jutott ki az Eb-re.

Nyitókép: Szigetváry Zsolt / MTI

#Sport#európa-bajnokság#magyar labdarúgó-szövetség#mlsz#magyar válogatott#eb#marco rossi#szoboszlai dominik

Címlapról ajánljuk