Sport

Kikapott a magyar férfi vízilabda-válogatott a görögöktől az Eb elején

rtl.hurtl.hu

2024. január 4. 20:48

A magyar férfi vízilabda-válogatott kikapott csütörtökön a görögöktől a horvátországi Európa-bajnokságon.

A magyar férfi vízilabda-válogatott 10-8-ra kikapott csütörtökön a görög csapattól a horvátországi Európa-bajnokságon a B csoport zágrábi nyitányán.

A világbajnok magyar együttest ezúttal javarészt fiatal tehetségek alkotják a kontinensviadalon, míg a vb-ezüstérmesként szintén olimpiai kvótával rendelkező rivális a legjobbjaival érkezett a horvát fővárosba, így nem számított meglepetésnek, hogy az Eb-k történetében először legyőzték a magyarokat – írta az MTI.

Az Eb-ezüstérmes magyar válogatott szombaton Georgiával, hétfőn pedig Olaszországgal mérkőzik meg csoportkörben. Az első kettő a negyeddöntőbe jut, a harmadik és negyedik helyezettnek pedig játszania kell a nyolc közé kerülésért az alsóbb divízióból érkező csoportgyőztessel vagy második helyezettel.

Nyitókép: Vismeg Zsombor, Hárai Balázs és Vigvári Vendel a férfi vízilabda Európa-bajnokság B csoportjában az első fordulóban játszott Magyarország - Görögország mérkőzésen a zágrábi Mladost uszodában 2024. január 4-én. Fotó: Illyés Tibor / MTI

 

#Sport#európa-bajnokság#magyar válogatott#vízilabda#vízilabda válogatott#görögország#vereség#eb

Címlapról ajánljuk