Sport

Több százezer forintért is hirdetik a jegyeket a magyar-szerb meccsre

rtl.hurtl.hu

2023. október 11. 15:30

Ráadásul vannak, akik hamis jegyet árulnak.

Sokszoros áron kínálták a magyar férfi futballválogatott következő, Szerbia elleni meccsére szóló jegyeket – írta a hvg.hu

A belépőkért eredetileg 6000, 10 000, 18 500 és 21 500 forintot kellett fizetni a pénztárakban, ám akkora a kereslet, hogy van, aki már 50 ezerért adná tovább, és olyan is akad, aki több százezer forintot kér érte. 

Önmagában az, hogy valaki drágábban – akár jóval drágábban – próbál eladni egy jegyet, a rendszerváltás óta nem büntetendő, legfeljebb erkölcstelen. E területen is a kereslet-kínálat szabályai működnek: ha van, aki a 6 ezer forintos jegyért ad 50 ezret, akkor az eladó nyugodt szívvel kérhet érte annyit.

Márpedig ez egyre gyakrabban fordul majd elő: a selejtezősorozat mérkőzéseire érvényes bérletekből ugyanis előzetesen 30 ezernél is többet értékesített az MLSZ, azaz a 67 ezres Puskás Aréna ülőhelyeinek közel fele már eleve elkelt.

Más a helyzet azonban, ha kiderül, hogy a kínált áru hamisított, másolt vagy eleve érvénytelen. 

„Nyomatékosan kérjük, hogy csak az jöjjön a Puskás Arénába, aki az MLSZ hivatalos jegyértékesítő csatornáján keresztül vásárolta a jegyét” – mondta Sipos Jenő, a Magyar Labdarúgó Szövetség szóvivője.

Nem javasolják, hogy a szurkolók a hivatalos értékesítési csatornától eltérő forrásból vásárolt jeggyel kíséreljék meg a belépést, mert ez növeli annak a kockázatát, hogy nem jutnak be. A tapasztalatok szerint ugyanis 

az ilyen jegyek többsége érvénytelen, hamisított, illetve sokszorosított belépő. 

A jegyek felhasználására vonatkozó szabályok e módokon való megszegése hatósági eljárást vonhat maga után. A szövetség arra is felhívta a figyelmet, hogy ha be tudják azonosítani a visszaélés elkövetőjét, minden esetben feljelentést tesznek.

Megjegyezték: a jelenlegi jogszabályi környezet nem teszi lehetővé, hogy hatékonyan felléphessenek a tisztességes szurkolók érdekeit sértő jelenséggel szemben, ezért jogszabály-módosítást is kezdeményezni fognak.

Nyitókép: Vasvári Tamás/MTI

#Sport#magyarország#szerbia#labdarúgás#jegyüzér#belépő

Címlapról ajánljuk