Sport

Két óra után ment ki a mentő Müller Sándor labdarúgóért, a kórházban nem volt a CT-hez orvos

rtl.hurtl.hu

2023. szeptember 29. 13:01

Felesége szerint Müller Sándor azért kapott végül helyet a CT-ben, mert egy korábbi válogatott labdarúgó is a szakszövetség is közbenjárt érte.

Sztrók gyanújával került kórházba Müller Sándor, a Vasas legendás futballistája. A 17-szeres válogatott labdarúgó 75 éves, már túl van egy szívműtéten és egy agyvérzésen – írta meg a sportal.hu. Felesége azt mondta, Müller már többször került kritikus állapotba.

„A múlt héten még megünnepeltük a születésnapját, jókedvűnek tűnt, aztán két napja reggel mondta, hogy nem érzi jól magát. Azt hittem, valami vírus, mert rázta a hideg. Gondoltam, főzök neki egy jó forró teát, de mire elkészült, Sanyi magatehetetlenné vált. Nem tudott se beszélni, se mozogni. Rémisztő pillanatok voltak, de ezen egyszer már átestem vele, a korábbi sztrókjánál. Azonnal hívtam a mentőt, aztán vártuk a segítséget. Vártuk, de nem jött. Egy óra elteltével újra tárcsáztam, és a vonal túlsó végén azt mondta a diszpécser, akkor ezek szerint mégiscsak komoly a baj, és küldi a mentőt. Legszívesebben üvöltöttem volna vele. Két óra múlva érkezett meg az esetkocsi, a magatehetetlen Sanyit hordágyra tették, meg sem álltak vele a kórházig” – fogalmazott. 

A kórházban az infúzió után jobban lett, de még mindig magatehetetlen volt, CT-vel nem tudták kivizsgálni mert nem volt orvos, aki kezelje a gépet. Felesége szerint 

Müller azért kapott végül helyet a CT-ben, mert egy korábbi válogatott labdarúgó és a szakszövetség is közbenjárt érte.

Győrfi Pál, a Mentőszolgálat kommunikációs vezetője közölte: a hívást rögzítették az első pillanatban, de az otthonában, felügyelet mellett tartózkodó betegnél fokozatosan kialakult tünetek nem indokolták a rohamkocsi azonnali bevetését.

Hozzátette, az alapos helyszíni betegvizsgálat eredményei is ezt igazolták, a beteget a mentők ellátás után éber, stabil állapotban szállították kórházba.

Nyitókép: illusztráció – Fotó: Katona Tibor / MTI

#Sport#sztrók#mentő#omsz

Címlapról ajánljuk