Külföld

Nem voltak hajlandóak kórházba vinni a férfit a fenekén lévő tályog miatt, erre ő elrabolta a mentőautót az egyik mentőssel együtt

rtl.hurtl.hu

2024. április 23. 12:19

A dühös férfi egy fémráccsal törte be a mentőautó ablakát, elkötötte azt, majd kétszer is nekirohant vele egy motel falának. Közben az egyik mentős a hordágy alatt fohászkodott az életéért.

Letartóztattak egy férfit az új-zélandi Hamiltonban, miután az évszázad hisztijét tolta le, amiért a mentősök nem voltak hajlandóak kórházba vinni a fenekén lévő tályog miatt, írja a helyi sajtó. Levi Ihimaera először egy fémráccsal beverte a mentő ablakát, majd bemászott, és elhajtott vele, miközben az egyik mentős a hordágy alatt bujált.

Ihimaera azért hívta ki a mentőket, mert házi őrizetét töltötte egy másik bírósági ügye miatt, és nem volt biztos abban, hogy egészségügyi okból elhagyhatja-e lakását. A kiérkező mentők azt mondták neki, hogy a tályoggal inkább az orvosi rendelőbe menjen, ők nem fogják kórházba vinni.

A férfi erre feldühödött, és követte autójukig a mentősöket, akik félelmükben bezárkóztak a járműbe. A férfi először a mentőautó hátuljánál ült, majd elővette a grillrácsot. A volánnál ülő mentős az ablak betörésekor rögtön elszaladt, társa nem volt ilyen szerencsés.

A másik mentős végül azután ugrott ki az autóból, hogy a férfi kétszer is karambolozott egy motel falával, alaposan összetörve a járművet. Ezután Ihimaera gyalog folytatta volna, ám a helyszínre érkező rendőrök letartóztatták.

Ihimaerának korábban többször is meggyűlt a baja a hatóságokkal. A nehéz sorsú 33 éves férfi kilencéves korában lett drogfüggő.

Most a bíró két hónap „intenzív megfigyelésre” ítélte, és azt mondta: hajlandó neki esélyt adni, de ha nem kezd el foglalkozni azzal, hogy „extrém módon segítségre van szüksége”, akkor előbb-utóbb vissza fog kerülni a börtönbe, írja a helyi sajtó.

Nyitókép: Unsplash

#Külföld#új-zéland#mentő#autó#rablás#fenék#tályog#kórház#bíróság#karambol

Címlapról ajánljuk