Sport

Szoboszlai Dominik csütörtöki EL-mérkőzése élőben az RTL felületein

rtl.hurtl.hu

2023. szeptember 20. 12:48

Szoboszlai Dominik klubja, a Liverpool a héten megkezdi szereplését az UEFA Európa Liga 2023/24-es csoportkörében. Vajon a magyar fociválogatott csapatkapitánya megszerzi az első gólját a nemzetközi színtéren az angol csapatban? Ha csütörtökön 18:30-tól az RTL HÁROMRA kapcsolnak, élőben szurkolhatnak a középpályásnak, Gundel Takács Gábor kommentálásával. Akik rendelkeznek RTL+ előfizetéssel, online streamingfelületünkön is élőben követhetik a meccset. A Liverpool meccsének, illetve a Ferencváros Cukaricki elleni Konferencia Liga meccsének összefoglalóját csütörtök este a rtl.hu-n is megnézhetik.

A Liverpool első csoportellenfele az UEFA Európa Liga E csoportjában az osztrák LASK lesz. A linzi csapat a bosnyák Zrinjski ellen harcolta ki a rájátszásban a csoportkörbe jutást: az oda-visszavágós párharcban hazai pályán 2-1-re győzött, majd idegenben 1-1-es döntetlent ért el, így 3-2-es összesítéssel jutott tovább.

Szoboszlai Dominik idén igazolt a Liverpoolba, és csapata eddigi mind az öt angol bajnoki mérkőzésén kezdőként léphetett pályára, sőt az Aston Villa ellen 3-0-ra megnyert találkozón első gólját is megszerezte. A héten aztán újabb két remek hír is érkezett a legértékesebb magyar focistáról: 

a hétvégi, Wolverhampton elleni bajnokin a mérések szerint az egyik hazai támadásnál 36,76 km/h-s csúcssebességgel futott vissza, ami a második leggyorsabb sprint a Premier League történetében… És ha ez nem lenne elég: a Liverpool közzétette a honlapján, hogy ki a legnépszerűbb játékos a 2023. május 29. és szeptember 10. közötti hivatalos mezeladások alapján – és Szoboszlai Dominik végzett az élen! 

A második Mohamed Salah, a harmadik Alexis Mac Allister lett.

A csütörtöki összecsapást mindkét együttes jó formában várja: a LASK az osztrák bajnokság harmadik helyén áll, négy győzelemmel, két döntetlennel és egy vereséggel, míg a Liverpool jelenleg szintén harmadik a Premier League tabelláján, öt mérkőzéséből négyet megnyert, és csak a Chelsea ellen ikszelt, még az első fordulóban.

A két csapat még soha nem találkozott korábban. A csütörtökön18:45-kor kezdődő meccset a linzi Oberösterreich Arenában rendezik, a mérkőzés játékvezetője az olasz Marco Di Bello lesz, munkáját Giorgio Peretti és Giovanni Baccini segíti majd. A csoport másik összecsapásán a Royale Union SG a Toulouse-zal találkozik.

És bár a legtöbb szempár nyilvánvalóan Szoboszlai Dominikra és a Liverpoolra szegeződik, ne felejtsék el, hogy az RTL+ előfizetői számára 18:45-től további három, az este folyamán pedig összesen hét mérkőzést is élőben közvetítünk az UEFA Európa Ligából. A 18.45 kezdődő meccsek az alábbiak lesznek:

Sheriff Tiraspol – AS Roma:

A 2022/23-as UEFA Európa Liga szezon döntőse a csoportkör első fordulójában a moldáv Sheriff Tiraspol otthonába látogat. A Roma a Budapesten rendezett fináléban csupán hosszabbítás után, büntetőkkel maradt alul a Sevilla ellen, így idén újra az EL-ben bizonyíthat. A G csoport találkozóján lett játékvezetők fújják a sípot.

Leverkusen – Häcken:

A Leverkusen a svéd Häckennel csap össze az EL H csoportjában. A tavaly a nyolcaddöntőben a Ferencvárost is búcsúztató, az elődöntőig jutó németek idén sem bizonyulnak majd könnyű falatnak – ezt mi sem bizonyíthatja jobban, mint hogy jelenleg vezetik a Bundesligát. Litván bírók vezetik majd a találkozót.

Panathinaikosz – Villarreal: 

Görög-spanyol összecsapás lesz az Európa Liga F csoportjában. A mérkőzést angol játékvezetők irányítják.

A 21 órától kezdő meccsek az alábbiak lesznek:

Glasgow Rangers – Real Betis: 

Skót-spanyol összecsapást láthatunk az EL C csoportjában, amelyen belga bírói négyes működik közre.

Olimpiakosz Pireusz– Freiburg: 

A tavalyi után az idei UEFA Európa Liga-csoportkörben is megmérkőzik egymással a görög Pireusz és a német Freiburg, Sallai Roland csapata. Az előző szezonban egyszer simán, 3-0-ra nyert a Freiburg, egyszer pedig 1-1-es döntetlen született. Az A csoport összecsapásán holland játékvezetők fújják a sípot.

West Ham United – TSC Bačka Topola: 

Angliába, a 2022/23-as UEFA Európa Konferencia Liga győzteséhez látogat az EL csoportkörének első játéknapján a szerb Topolya együttese, amelynek ez lesz története során az első Európa Liga-főtáblás mérkőzése. Szlovák bírók vezetik a találkozót.

Sturm Graz – Sporting CP: 

Az UEFA Európa Liga D csoportjában csap össze az osztrák Sturm Graz és az előző szezon negyeddöntőse, a portugál Sporting. A mérkőzést montenegrói játékvezetők irányítják.

Csütörtökön 18:30-tól LASK - Liverpool FC Szoboszlai Dominikkal, 21 órától Ajax – Olympique de Marseille UEFA Európa Liga-mérkőzések élőben az RTL HÁRMON! Emellett az este folyamán további nyolc találkozót szintén élőben követhetnek az RTL+ felületén is. Az összecsapások után pedig tartsanak velünk napi összefoglalónkkal, amelyet az RTL HÁRMON nézhetnek meg közvetlenül a 21 órási meccsek lefújása után.

A Liverpool meccsének, illetve a Ferencváros  FK Cukaricki elleni Konferencia Liga mérkőzésének összefoglalóját csütörtök este a rtl.hu-n is megnézheti.

 

#Sport#európa liga#szoboszlai dominik#liverpool#foci#ftc#konferencia liga#RTL Három#RTL+

Címlapról ajánljuk