Sport

Szoboszlai Dominik: Apa soha nem hagyott engem semmiben nyerni

rtl.hurtl.hu

2023. május 30. 12:50

Nem tud arról, hogy a Liverpool játékosfigyelői kint lettek volna a meccseken, de ha van érdeklődés, megfontolja.

Terjedelmes interjút közölt az Index Szoboszlai Dominikkal, aki az RB Leipzig középpályásaként szombaton Német Kupa-döntőt játszik.

Arra a kérdésre, hogyan tanulta meg feldolgozni a kudarcot, a magyar válogatott támadó középpályása a következőt válaszolta:

Nehezen, szerintem még mindig nagyon rosszul tűröm. Tizennégy éves koromig szinte minden edzésen sírtam, ha kikaptam, mert nem tudtam veszíteni. Én utálok veszíteni. Nagyon mérges tudok lenni, ha valaki máson múlik, hogy én veszítek. Apa tanította ezt meg nekem, mert ő soha nem hagyott engem semmiben nyerni.

A jövőjét firtató kérdésre Szoboszlai azt mondta, nem tud arról, hogy a Liverpool játékos-megfigyelői kinn lettek volna a meccseiken, és ha kinn is lettek volna, épp kit figyeltek a csapatból.

Ha van érdeklődés, megfontolom, nem azért, mert ne lenne jó sorom Lipcsében, hanem azért, mert mindig is érdekeltek a kihívások

– nyilatkozta.

Majd így folytatta:

A mérleg egyik serpenyőjében egy jó Leipzig van, egy olyan edzővel, aki bízik bennem, és olyan társakkal, akik befogadtak és szintén hisznek bennem. Ennél egyetlen futballista sem vágyhat többre. Ez egy egészen extra helyzet. Ugyanakkor a másik oldalon ott van az a kérdés, ha most léphetek egyet Európa top öt-hat klubja felé, akkor mondjak nemet a kihívásra? Sosem voltam ilyen típus!

Nyitókép: Szoboszlai Dominik, az RB Leipzig játékosa, miután berúgta a győztes gólt a Werder Bremen ellen a német első osztályú labdarúgó-bajnokság 2023. május 14-i mérkőzésén Lipcsében. A Leipzig 2-1-re győzött. Fotó: MTI/EPA/Filip Singer

#Sport#szoboszlai dominik#futball#lipcse#kamion#RB Leipzig

Címlapról ajánljuk