Sport

Másodszor is visszavonták Djokovic vízumát, kiutasítás várhat rá

Mohos MátéMohos Máté

2022. január 14. 7:19

Egy ausztrál miniszter személyesen döntött így.

Másodszor is visszavonták Novak Djokovic szerb teniszsztár vízumát Ausztráliában. A sportolóra most kitoloncolás várhat, írja a BBC.

A döntést személyesen Alex Hawke ausztrál bevándorlásügyi miniszter hozta. A sportolónak még mindig van lehetősége arra, hogy megtámadja a döntést. Ám kérdéses, hogy a hétfőn kezdődő Australian Openig lezárulhat-e az ügy.

Hawke azt írta közleményében:

Ma arra használtam a hatalmamat, hogy egészségügyi okokból megvonjam Mr. Novak Djokovic vízumát, mert a közérdek volt, hogy ezt tegyem.

Ez azt is jelentheti, hogy Djokovic a következő három év során nem folyamodhat újabb ausztrál vízumért.

Egy hete húzódik a közismerten oltásellenes szerb világelső ügye. Különengedélyt kapott a szervezőktől az indulásra, de a tornának otthont adó Victoria állam hatósága megtagadta tőle a belépést, mivel nincs beoltva, ez pedig feltétel az Ausztráliába való beutazáshoz. Aztán úgy tűnt, hogy a több napig karanténban tartott sportoló mégis beléphet az országba, miután egy Melbourne-i bíróság úgy döntött: az ausztrál határőrök jogtalanul vonták vissza vízumát a múlt héten.

A sportoló korábban bevallotta, hogy megsértette a karanténszabályokat, amikor decemberben elkapta a koronavírust. Az is kiderült, hogy hamis nyilatkozat tett, mielőtt Ausztráliába utazott. Eredetileg úgy tűnt, hogy Djokovic korábbi fertőzésére hivatkozva kap orvosi mentességet az oltás alól.

Nyitókép: MTI / AP / Mark Baker

 

 

 

 

 

#Sport#djokovic#vízum#visszavonás#ausztrália#tenisz

Címlapról ajánljuk