Kultúra

A Radnóti Színház színésze: Olyan emberek vannak előtérben, akiknek a munkája ezt minőségileg nem indokolja

rtl.hurtl.hu

2024. február 10. 7:50

Új filmjében Pál András egy hátrányos helyzetű falu hatalmával visszaélő polgármesterét alakítja.

Pál András, a Radnóti Színház színművésze volt Veiszer Alinda e heti vendége, az interjút a Telex szemlézte.

A színész pályája kezdeteiről szólva arról is beszélt, hogy ő maradt a színházban, és úgy érzi, jól döntött. Problémának tartja, hogy olyan emberek vannak előtérben, akiknek szerinte a munkája ezt minőségileg nem indokolja.

Sokan mentek el sorozatokba játszani. Szakmailag megkérdőjelezhető emberek hasonló népszerűséggel, társadalmi megbecsüléssel elkezdtek létezni, akik szerintem nem voltak méltók rá

– idézi a portál Pált, aki azt érzi, hogy sokaknál az a fajta a gondolkodás költözött be, hogy „ott kell lennem, elöl kell lennem, hogy lássanak”, ami ellentétes azzal a fajta elmélyültséggel, amit ő a szakmájában igazán szeret. 

A beszélgetésben szóba került a Nyersanyag című új film, amiben a színész egy hátrányos helyzetű falu hatalmával visszaélő polgármesterét alakítja. Pál elmondta, hogy a szerephez több minta is rendelkezésére állt a múltból, tapasztalt hasonló dolgokat vidéken, sőt színészként is került polgármesterekkel kapcsolatba, akiktől hallott ezt-azt. 

Nem egyedülálló, hogy olyan összetett karaktert játszom, aki a hatalommal kapcsolatban áll, visszaél vele, és én ezekben a szerepekben a karaktereim igazát próbálom keresni: ez pedig nem más, mint az, hogy a hatalom valóban függőséget okoz

– tette hozzá.

Nyitókép: Pál András a Moliere - The passion című színdarabban a Radnóti Színházban Fotó: MTI/Mohai Balázs

#Kultúra#pál andrás#Radnóti Miklós Színház#veiszer alinda#sorozat#film#színház#tévé#televízió

Címlapról ajánljuk