Kultúra

Ahogy lejárt Miki egér szerzői jogi védelme, egyből horrorfilmbe került

rtl.hurtl.hu

2024. január 2. 16:29

Micimackó után Miki egér is horrorfilmbe került, március körül már a mozikban lesz.

Hétfőn megjelent egy slasher-film előzetese, amelyben egy Miki egérnek öltözött, álarcos gyilkos kezd ámokfutásba – írja a BBC. A cikk szerint azért újév napján jöttek ki a trailerrel, mert most járt le a Steamboat Willie című alkotás jogi védelme. Ebben az 1928-as rövidfilmben Mickey és Minnie látható és most már felhasználhatják ezeket az alakokat karikaturisták, regényírók, vagy filmesek is.

A Mickey's Mouse Trap című horror-vígjátékban egy fiatal nő meglepetés születésnapi partit rendez egy játékteremben, de elszabadul a pokol, amikor találkoznak egy Miki egér-jelmezes késes gyilkossal.


A filmet nem kell túl komolyan venni, maga a rendező is arról beszélt, hogy egy vicc. Ugyanakkor a mozikban is be fogják mutatni valamikor márciusban.

Nem ez az első eset, hogy horrorfilmbe kerül egy gyerekeknek szánt népszerű karakter. Minicimackóról is készült Vér és méz címmel és a tavalyi év egyik legrosszabb filmje lett. Cserébe komoly ismertségre tett szert, amikor kitört egy botrány miatta: egy tanárnő a negyedikes osztályának levetítette, a diákok pedig sokkot kaptak.

Nyitókép: Youtube/Simon Phillips Actor

#Kultúra#mickey mouse#Minnie#miki egér#horrorfilm

Címlapról ajánljuk