Kultúra

Orbán Viktor kedvenc amerikai szélsőjobbos tévése, Tucker Carlson: Nyitott vagyok a laposföld-elméletre

rtl.hurtl.hu

2023. december 17. 20:50

Az Orbán Viktorról és Magyarországról is dokumentumfilmet forgató, népszerű amerikai tévés úgy érzi, túl sok a megtévesztés.

Nyitott a laposföld-elméletre Tucker Carlson amerikai tévés, akiről az rtl.hu-n már többször is cikkeztünk. Ő volt az, akit a Fox News csatornától egyes források szerint hazugságai, mások szerint rasszista szövegei miatt rúgtak ki, és akit az MCC Magyarországra is meghívott. Itt Carlson interjúzott Orbán Viktorral is, majd később műsort kapott az orosz állami tévében.

A műsorvezető most a Newsweek szerint a Blaze TV jobboldali csatorna arcának, Alex Steinnek adott egy interjút, amelyben a műsorvezető megkérdezte tőle, mit gondol a laposföld-elméletről. Carlson erre a következőt felelte:

Hogyne lennék nyitott bármire ezen a ponton? Mármint annyi megtévesztés volt már, hogy nem bízhatsz a prekoncepcióidban.

Azzal folytatta, hogy hülyeségnek tartja azt az elméletet, mely szerint a történelem a felvilágosodás és a technológiai fejlődés irányában halad. „A legalapvetőbb történetek, amiket a történelemről, a Földről, a Föld fizikai valójáról mondtak nekünk, amelyet teljesen megváltoztatott többmillió évnyi klímaváltozás, amikor rájössz minderre, akkor az olyan, nem tudom, mi az igazság” – foglalta össze gondolatait a tévés.

Nyitókép: Jason Koerner / Getty Images

#Kultúra#Tucker Carlson#laposföld#konteó#tévé#elmélet

Címlapról ajánljuk