Külföld

Eszik a sült fogpiszkálót Dél-Koreában, figyelmeztetést adtak ki

rtl.hurtl.hu

2024. február 1. 12:08

Ezek higiéniai eszközök, nem élelmiszerek. De állítólag jó ropogósak.

A CNN írta meg, hogy a dél-koreai élelmiszerügyi minisztériumnak figyelmeztetést kellett kiadnia: arra szólították fel az embereket, hogy ne egyenek keményítőből készült, fodros sült krumplira emlékeztető formájú sült fogpiszkálókat. Ez ugyanis vírusként trejed a közösségi médiában.

A TikTok-on és az Instagramon több ezer lájkot és megosztást kaptak azok a videók, amelyeken emberek a keményítőből készült, fűszerekkel, például sajtporral ízesített fogpiszkálókat fogyasztják. Itt megnézheti, hogyan:


Ezek a fogpiszkálók nem azonosak a Magyarországon ismert, fából készített eszközökkel. Ezek a pálcikák édesburgonyából vagy kukoricakeményítőből készülnek, majd ételfestékkel zöldre színezik őket. Bár ezek az eszközök környezetbarátnak és biológiailag lebomlónak számítanak, higiéniai terméknek, nem pedig élelmiszernek. Dél-Koreában gyakran használják őket éttermekben a kézzel ehető ételek felszúrására. A CNN szerint egy tiktokker arról beszélt: jó ropogósak a sült fogpiszkálók. 

Sári Évi a Reggeliben arról beszélt, hogy saját bőrén tapasztalta meg, hogy miért nem működnek a szigorú megvonásos diéták:


Nyitókép: Today / Facebook

#Külföld#fogpiszkáló#dél-korea#trend#táplálkozás

Címlapról ajánljuk