Külföld

Pontban éjfélkor rakétazáport zúdított a Hamász Izraelre

Nagy Attila KárolyNagy Attila Károly

2024. január 1. 8:25

A palesztin terrorszervezet így köszöntötte az újévet: éjfélkor rakétákat lőttek ki Gázából Izraelre. Az izraeliek nagy része az óvóhelyeken töltötte az újév első perceit.

A Hamász rakétákat indított a Gáza övezetből pontban éjfélkor Izraelre, jelentette az MTI. Éjfélkor huszonhét rakétát lőttek ki Tel-Avivra és a körülötte lévő városokra, valamint az ország középső vidékére. A rakéták nagy részét megsemmisítette a vaskupola légvédelmi rendszer.

Az izraeli hadsereg becslése szerint a Gáza övezetet uraló iszlamista Hamász szervezetnek még mindig sok rakétája van, és képes azok útnak indítására.


A rakétázáson túl éjszaka két drónt indítottak Szíria felől Izrael felé, amelyeket az izraeli légierő vadászgépei lelőttek. Irán-barát milíciák magukra vállalták a támadást, amely szerintük a Golán-fennsíkon egy katonai célpont ellen irányult.

Palesztin beszámolók szerint Izrael légicsapásokat hajtott végre éjszaka a Gáza övezet déli részén fekvő Hán-Junisz városában, amelyben többen meghaltak és tucatnyian megsebesültek.

Az izraeli hadsereg (IDF) tüzérséggel lőtte az Abu Davud mecset környékén a Nuszeirat menekülttábort a Gázai övezet közepén, valamint tüzérségi támadásokat hajtott végre Dzsabalijában északon, valamint Gáza város keleti részén is. Emellett heves robbanásokról érkeztek jelentések az övezet középső vidékéről.

Az IDF bejelentette, hogy megkezdte tartalékos erőinek csökkentését a Gáza övezetben a 2024-es harcokra készülve.

Nyitókép: IDF / Twitter

#Külföld#izrael#Hamász#gáza#háború#rakétázás

Címlapról ajánljuk