Külföld

Egy órán belül ellopták Banksy legújabb alkotását

rtl.hurtl.hu

2023. december 22. 17:01

A világhírű, ismeretlen graffitiművész pénteken rántotta le a leplet legújabb alkotásáról Londonban, majd valaki egy órán belül ellopta.

Leleplezése után kevesebb, mint egy órával már ellopták Banksy új alkotását, írja a Guardian.

A világhírű, ám mégis ismeretlen graffitiművész új műve pénteken jelent meg London déli részén: egy stoptábla, amin vélhetően három katonai drón látható. Banksy nem sokkal 12 óra után az Instagramon erősítette meg, hogy az alkotás valóban az övé.

 

Egy órával később már emberek gyűltek a helyszínre, hogy megnézzék a titokzatos graffitiművész új alkotását. Ekkor azonban egy, a közösségi médiában terjedő felvétel tanúsága szerint két férfi jelent meg a kereszteződésben, és leszedték a stoptáblát, majd elfutottak vele. A brit lap úgy tudja, hogy nem Banksy állt az akció mögött.  

Mint arról a Híradó is beszámolt, már üveg és riasztó védi Banksy alkotásait az Ukrajnában rommá lőtt épületeken. A graffitiművész az elmúlt egy évben többször is festett a háború sújtotta országban, művei Kijev szerint Ukrajna kulturális és történelmi örökségének részévé váltak, ezért védeni kell a falrajzokat.


Nyitókép: Twitter / X

 

#Külföld#banksy#london#graffiti#stoptábla#katonai drón#lopás

Címlapról ajánljuk