Kultúra

Már 20 éve kiderült, mi Banksy keresztneve, de a BBC végül nem adta le a vele készült interjút

rtl.hurtl.hu

2023. november 21. 10:14

Most kezdődik csak az igazi tippverseny.

A híres utcai művész Banksy nevét nagyon-nagyon sokáig nem lehetett tudni, sőt még most is csak találgatások övezik, hogy ki lehet ő valójában. A 24.hu vette észre, a BBC egy több mint 20 éves adásban interjút készített a művésszel, amiben megerősítette, hogy mi a saját keresztneve. Ezt most tették elérhetővé. Ebben a művész ennyit erősített meg:

Robbie. 

Nemrég egyébként az rtl.hu is megírta, hogy kiderülhetett, ki lehet Banksy valójában. Az említett rádióinterjút egyébként most tették közzé, amiben a művész elmondja, hogy a neve Robbie.

Az interjút készítő Nigel Wrench megkérdezte, hogy használhatja-e a férfi keresztnevét. Wrench azt is kérte, hogy erősítse meg azokat az értesüléseket, hogy Robert Banks-e a neve, erre Banksy csak annyit válaszolt, hogy Robbie.

Az egyik elmélet szerint Banksy a Massive Attack nevű együttesből ismert zenész lehet. Robert Del Naja is, épp úgy, mint Banksy Bristolból származik és a zenész is graffitizett korábban.  A másik elképzelés Robin Gunninghamről szól, aki a Robbie Banks álnevet használhatta.

Nyitókép: Stefano Guidi / Getty Images

#Kultúra#banksy#bbc#interjú#kiderült#név

Címlapról ajánljuk