Külföld

Vérben úszó fehér paripa és társa vágtázott vadul London utcáin

Nagy Attila KárolyNagy Attila Károly

2024. április 24. 13:34

Elszabadult legalább két katonaló szerdán Londonban, vadul vágtatni kezdtek a főváros utcáin, amiről megdöbbentő videó is készült. Négy ember megsérült, egy fehér ló megsebesítette magát, amikor egy busznak nekiment.

Drámai jelenetek bontakoztak ki szerda reggel fél kilenc körül London forgalmas belvárosában, miután elszabadult több katonaló, jelentették brit hírforrások. Egyelőre nem világos, hogy pontosan hány ló kezdett vágtatni az utcákon, a közösségi médiában megjelent videók szerint legalább két ló, egy fehér és egy sötét (fekete) színű keltett hatalmas riadalmat. Más beszámolók szerint három ló vágtázott a Buckingham palota irányába.

A lovak vadul vágtattak az járművek és járókelők közt, a Sky News tudósítása szerint a rémisztő incidensben négy ember megsérült. Az aszfalton, utcakövön olykor megcsúszó lovak más járműveknek is nekicsapódtak, több szélvédő is betört, karosszériaelemek horpadtak be, írja a BBC.

A Victoria állomás környékén a fehér ló nekütközött egy városnéző autóbusz elejének, megsebezte magát, mellkasa és mellső lábai vérben úsztak. A londoni utcákon átvágtató, vértől vörösre festett fehér ló egészen szürreális látványt nyújtott. 

Szemtanúk szerint a lovak ámokfutása úgy kezdődött, hogy az egyik ló megvadult, ledobta lovasát, majd megriadt társaival együtt megszökött. Az elszabadult lovakat végül sikerült befogni, a megsebesült fehér lovat állatorvosok vették kezelésbe.

#Külföld#egyesült királyság#london#lovak#elszabadult#katonaló

Címlapról ajánljuk