Külföld

A metróban ragadtak az utasok négy órára, aztán megbüntették őket, mert túl hosszú ideig használták a tömegközlekedést

rtl.hurtl.hu

2023. december 8. 19:56

Hajmeresztő nap Londonban.

Négy órára a metróban rekedtek az utasok a londoni Erzsébet vonalon csütörtök este, mert a sofőr eltrafált egy elektromos vezetéket. Az utasok végül arra kényszerültek, hogy gyalogoljanak a síneken a következő állomásig, a több száz szerencsétlen között volt James Blunt énekes is.

A baleset az egész vonalon óriási káosszal és késésekkel járt.

A Mirror szerint azóta már több részlet is kiderült az esetről, amelyet egy utas „életem legszürreálisabb napjának” nevezett. Egyrészt az, hogy a vasúti sztrájkok miatt nem egy rutinos sofőr, hanem a közlekedési vállalat egyik menedzsere ült be vezetni a vonatot, mivel azt remélte, hogy ezért felvehet némi bónuszfizetést.

A szakszervezet szóvivője szerint

az a baj, hogy sokan ezek közül a menedzserek közül régóta nem vezettek vonatot, és rég nincs meg már a gyakorlatuk. Ennek az eredményét láttuk most.

Az is kiderült, hogy bérletes utasokat jól meg is büntetett a TFL, mert a mágneskártyájuk alapján azt állapította meg a rendszer, hogy a megengedettnél sokkal hosszabb ideig tartózkodtak a metrón. Olyanok is akadtak, akiktől a kompenzáció helyett 26 fontot, azaz több mint 11 ezer forintot akart. bevasalni a közlekedési cég.

Nyitókép: Twitter

#Külföld#london#metró#sztrájk#büntetés#sofőr#áram

Címlapról ajánljuk