Külföld

Indonéziai vulkánkitörés: megtalálták az utolsó eltűnt túrázó holttestét

rtl.hurtl.hu

2023. december 6. 20:12

A mentőcsapatok megtalálták az utolsó eltűnt túrázó holttestét azután, hogy kitört az egyik legnagyobb aktív vulkán Indonéziában. A kitörésnek eddig közel kéttucat halálos áldozata van.

A mentőcsapatok szerdán megtalálták az utolsó eltűnt túrázó holttestét is a Marapi vulkánon, a kitörés halálos áldozatainak száma így 23-ra emelkedett – írja a BBC.

Mint arról beszámoltunk, kitört vasárnap az indonéziai Szumátra szigetén található Marapi vulkán, amely fölött három kilométer magas füstoszlop kígyózott. A hamueső elérte az Agam körzetet, ahol az égbolt emiatt egy időre elsötétedett. Sok turista volt a hegyen a kitörés idején, de a többségüknek sikerült biztonságba jutniuk.

A kitörés idején a legfrissebb 75 túrázó volt a tűzhányón, legtöbbjüket azóta biztonságos helyre vitték. A hegymászók közül sokan égési sérüléseket szenvedtek, jelenleg tizenkét embert ápolnak kórházban. Az egyik túlélő a brit közszolgálati médiának elmondta, hogy 

csonttörést szenvedett a lezúduló szikláktól, és rövid időre megvakult a sűrű fekete füsttől.

A Marapi Indonézia mintegy 127 vulkánja közül ez az egyik legaktívabb, és a túrázók körében is igen népszerű. A tűzhányó leghalálosabb kitörése 1979-ben volt, akkor 60 emberéletet követelt. A Marapi kitörésével a Híradó is foglalkozott:


Nyitókép: Antara Foto / Iggoy el Fitra via Reuters

#Külföld#indonézia#vulkán#vulkánkitörés#marapi#túrázók#holttest#baleset

Címlapról ajánljuk