Külföld

Izraeli katonák véletlenül lelőttek egy civilt, aki szembeszállt a Hamász fegyvereseivel Jeruzsálemben

rtl.hurtl.hu

2023. december 1. 9:32

Őt is támadónak vélték.

Izraeli katonák véletlenül lelőttek egy civilt, aki szembeszállt a Hamász terrorszervezet fegyvereseivel, akik csütörtökön támadtak civilekre egy buszmegállóban, Jeruzsálemben – írta az MTI, a helyi média pénteki tudósításaira hivatkozva

Csütörtökön két terrorista autójával, gépkarabéllyal és pisztollyal felfegyverkezve Jeruzsálem egyik bevezető útjához hajtott, majd ott kiszállva tüzet nyitottak a buszmegállóban álló civilekre. A merényletben hárman meghaltak – egy fiatal nő és két idősebb ember – és tizenegyen megsebesültek.

A támadást látva egy férfi az autójából kiszállva a saját fegyverével tüzet nyitott a terroristákra, 

de közben a katonaság is a helyszínre ért, és lelőtték a civilt, mert őt is támadónak vélték. A helyi média tudósítása szerint a férfi egy nappal a 38. születésnapja előtt belehalt súlyos sérüléseibe a kórházban.

A Hamász által Izrael ellen október 7-én indított példátlan terrortámadást követően enyhítették a lakosságra vonatkozó szigorú fegyvertörvényeket Izraelben. A helyi média beszámolói szerint ezzel sikerült elérni, hogy lényegesen több civil hordja magánál legálisan megszerzett fegyverét.


Nyitókép: Mostafa Alkharouf/Anadolu via Getty Images

#Külföld#izrael#Hamász#jeruzsálem#civil

Címlapról ajánljuk