Külföld

Meghosszabbítják a tűzszünetet Gázában, újabb túszok szabadulhatnak

rtl.hurtl.hu

2023. november 27. 17:48

A fegyverszünetet eredetileg négynaposra tervezték, és hétfő éjfélkor járt volna le.

.Izrael és a Hamász megállapodott, két nappal meghosszabbítják a tűzszünetet és további túszokat, foglyokat engednek el – jelentette be a katari külügyminisztérium.

A fegyverszünetet eredetileg négynaposra tervezték, és hétfő éjfélkor járt volna le. Az MTI szerint a megállapodás katari és egyiptomi közvetítéssel jött létre, ezt a terrorszervezet is megerősítette Gázában. A Hamász hozzátette, a tűzszünet meghosszabbítása „a korábbi feltételek alapján” történik.

A BBC arról ír, hogy Izraelből egyelőre nem érkezett hír a tűzszünet meghosszabbításáról. A jelenlegi tűzszünet értelmében a Hamász egy túszt enged szabadon három Izraelben fogva tartott palesztin szabadon bocsátásáért. Mostanáig 39 izraeli túszt engedtek szabadon 117 palesztin fogolyért cserébe. A katari bejelentés után nem sokkal a Hamász közleményt adott ki, amely szerint hétfő este palesztin 30 gyermeket és három nőt engedhetnek szabadon.

Szijjártó Péter külügyminiszter hétfőn azt mondta, még két magyar állampolgárságú túsz, két férfi lehet a Hamász fogságában.  

A túszok szabadon engedésével az RTL Híradója is foglalkozott:

Az Izrael és a Hamász közötti háborúval kapcsolatos összes hírünket itt találja.

Nyitókép: Lakóépületek Gázavárosban az izraeli légicsapás után 2023. november 26-án. Fotó: Bassam Masoud / Reuters

 

#Külföld#izrael#Hamász#gáza#tűzszünet#túszok#foglyok

Címlapról ajánljuk