Külföld

Videón, ahogy McDonald’s éttermekbe dobott rágcsálókkal tiltakoznak Izrael ellen

rtl.hurtl.hu

2023. november 1. 12:52

Már legalább két brit McDonald's étteremben engedtek szét egereket, hogy Izrael ellen tiltakozzanak. 

Élő, a palesztin zászló színeire festett egereket engedett szét egy Izrael-ellenes férfi az angliai Birmingham egyik McDonald’s éttermében. Erről a TikTok-oldalán tett közzé videót. Az oldal már nem elérhető, de a felvétel elterjedt a közösségi oldalakon, és széles körben beszámolt róla a brit sajtó is.

A videón látni, ahogy a palesztin zászlót a fején viselő férfi a „bassza meg Izrael” felkiáltással a bejárati ajtón keresztül bezúdít egy doboznyi rágcsálót – amiket a palesztin lobogó színeire festett be – az étterem ajtaján, majd távozik.

A McDonald’s egyik szóvivője a brit sajtónak elmondta, hogy tudnak az esetről, hozzátéve, hogy az érintett éttermet alaposan fertőtlenítették az eset után, és rágcsálóírtókat hívtak az épület teljes átvizsgálására. A rendőrség közrend megzavarása miatt indított eljárást az esettel kapcsolatban – írta a Reuters brit hírügynökség.

A nagy figyelmet kapott eset után egy újabb hasonló akció történt egy másik McDonald’s éttermnél Birminghamben. Az esetről készült videón azt látni, ahogy az étterem munkatársai egy átlátszó műanyag doboz alá terelik be a rágcsálókat.

Nyitókép: Twitter

#Külföld#izrael#gáza#palesztin#tiltakozás#mcdonalds#egyesült királyság#birmingham

Címlapról ajánljuk