Külföld

Televíziós műsorvezetőnek áll Boris Johnson volt brit miniszterelnök

rtl.hurtl.hu

2023. október 27. 20:10

A „partygate” botrányba belebukott Boris Johnson visszatért a gyökereihez, és újra a médiában próbál szerencsét. A volt brit miniszterelnök a GB News-hoz szegődik.

Televíziós műsorvezetőként folytatja pályafutását a botrányairól híres Boris Johnson, az Egyesült Királyság egykori miniszterelnöke – jelentette be pénteken a GB News nevű brit médiatársaság.

Johnsonnak a tájékoztatás szerint „kulcsfontosságú szerepe” lesz a jövőre esedékes brit parlamenti választások, valamint az ugyancsak 2024-ben tartandó amerikai elnökválasztás tudósításában. Az egykori kormányfő mindemellett új sorozatot is indít, amelynek célja az ő műsorvezetésével „Nagy-Britannia globális befolyásának bemutatása”, írja az MTI.

Johnson videónyilatkozatban kommentálta a bejelentést és közölte: műsoraiban elmondja majd „kozmetikázatlan” véleményét „Oroszországon és Kínán át az ukrajnai háborúig mindenről”. A brit távközlési felügyelet egyébként 

eddig hétszer indított vizsgálatot a 2021 júniusában indult GB News ellen médiaetikai, pártatlansági és összeférhetetlenségi kifogások miatt.

Johnson egyébként politikai pályafutása előtt is újságíró volt. Gyakornokként a The Times című konzervatív napilapnak írt cikkeket, ám innen menesztették, miután kiderült, hogy egy történelmi tárgyú írásban valótlan, kitalált idézetet tulajdonított egy történésznek. Később a The Daily Telegraph című, ugyancsak konzervatív irányzatú napilaphoz szegődött brüsszeli tudósítónak, ahol ugyancsak hiteltelen cikkeiről vált ismerté kollégái körében.

A partygate ügy

Johnson tavaly júliusban lemondott a pártvezetői posztjáról és a miniszterelnöki tisztségről, miután nyilvánosságra került, hogy a karanténszabályokra fittyet hányva tartott ivászatokat több közeli munkatársával. A „partygate” néven elhíresült ügy az utóbbi évek legnagyobb belpolitikai botrányává fajult, és ennek hatására mélypontra süllyedt a konzervatívok választói támogatottsága.

Boris Johnson lemondásával akkor az RTL Híradója is foglalkozott:

Nyitókép: Carla Carniel / Reuters

 

#Külföld#boris johnson#televízió#műsorvezető

Címlapról ajánljuk