Külföld

Boris Johnson azt akarta, hogy a kamerák előtt fertőzzék meg coviddal – így bizonygatta volna, hogy nem is veszélyes a koronavírus

rtl.hurtl.hu

2023. november 7. 18:05

Pedig de. Ez nem jött össze neki, de a lezárások alatt azért bulizott bőven, később ebbe is bukott bele a volt brit miniszterelnök.

Boris Johnson járványkezelése, járvány alatti botrányai, valamint miattuk történő távozása ebben a sűrűnek indult évszázadban is valószínűleg felkerülnek a brit kormány legemlékezetesebb pilanatai közé, de a politikus személyzeti vezetőjének elmondása szerint akár sokkal extrémebb is lehetett volna Johnson regnálása miniszterelnökként.

Lord Edward Lister arról számolt be egy bírósági vizsgálat során, hogy Johnson egy ponton a következő tervvel állt elő: beadatja magának a covidot (nem a védőoltást) egy élő tévéműsorban, hogy „demonstrálja a köz számára, hogy a betegség nem jár veszéllyel”.

Lister most azzal mentegette Johnsont, hogy felfokozott idegállapotban, óriási stressz hatására mondott ilyeneket még akkor, amikor nem derült ki világosan mindenki számára, hogy mekkora bajt hoz a covid. A lord szerint amikor látták az olaszországi fertőzésszámokat, csupán akkor esett le nekik, mekkora is a baj, írja a Daily Mirror.

Korábban az derült ki, hogy Johnson 2020-ban azt gondolta a covidról: „a természet a maga módján intézte az idősek sorsát”.

Nyitókép: Leon Neal / Getty Images

#Külföld#boris johnson#covid#járványkezelés#parti#fertőzés#tévé#koronavírus

Címlapról ajánljuk