Külföld

Nemcsak ittak, de szexelhettek is Boris Johnson munkatársai a Downing 10-ben

Nagy Attila KárolyNagy Attila Károly

2023. január 12. 18:00

Fülöp herceg temetésének előestéjén, miközben járványügyi korlátozások voltak érvényben Nagy-Britanniában, meglehetősen túlfűtött volt a hangulat a miniszterelnöki rezidencián.

Boris Johnson volt brit miniszterelnök több munkatársa is szexuális kapcsolatba lépett egymással a Downing street 10. alatti miniszterelnöki rezidencián, írja a The Times.

A lap úgy tudja, hogy 2021. április 16-án, Fülöp herceg temetésének előestéjén is partit tartottak a Downing 10-ben, miközben még szigorú Covid-korlátozások voltak érvényben. A bulin nagyjából harmincan vettek részt, maga a miniszterelnök nem volt jelen.

A beszámolók szerint a buliban meglehetősen sok bor fogyott, és a hangulat ennek következtében kissé túlfűtötté vált. Két pár is kollégáik szeme láttára egymásba gabalyodott, ketten hajnalban el is vonultak egy külön irodába, ahonnan csak később, jóval ziláltabb állapotban bukkantak elő. Egy másik párt az egyik konyhában láttak testközeli helyzetben, végül ők is magukra zárták az egyik irodát.

2021 áprilisában még javában életben voltak az Egyesült Királyságban a covid miatti karanténszabályok, így a miniszterelnöki rezidencián is csak szigorúan munkaügyben lehetett volna tartózkodni. Boris Johnson lemondásához vezető botrányok sorában hangsúlyos volt az, hogy a Downing 10-ben a korlátozások idején több partit is tartottak, amiken néhányszor részt vett a kormányfő is.


A mostani információk az ITV Partygate: The Inside Story című hétrészes podkasztadásában kerültek először napvilágra, az ITV-nek megszólaló kormányközeli informátoroknak köszönhetően. Az ITV oknyomozása szerint Boris Johnson munkatársai igyekeztek eltüntetni minden dokumentumot, amik a partikra utalhattak.

Rishi Sunak jelenlegi kormányfő hivatalos szóvivője csütörtökön azt mondta, hogy a rendőrség már vizsgálta és jelenleg is vizsgálja a hírhedt Downing 10-es karanténpartik körülményeit, és felszólították a miniszterelnöki rezidencia dolgozóit, hogy őrizzenek meg minden iratot és működjenek együtt a hatóságokkal.

A Munkáspárt szerint a Partygate legutóbbi fejleményei is jól mutatják, miért volt Boris Johnson „teljesen alkalmatlan a hivatalra”, hogy miképp hazudott a nyilvánosságnak a hivatali ideje alatt történt szabálysértésekről.

Nyitókép: Leon Neal/Getty Images

#Külföld#egyesült királyság#boris johnson#downing street 10#parti#karantén

Címlapról ajánljuk