Külföld

Elege lett egy olasz anyának, beperelte a fiait, hogy végre elköltözzenek tőle

rtl.hurtl.hu

2023. október 26. 18:46

A mamahotelnek be kell zárnia – döntötte el a bíróság.

Olaszországban a 35 év alattiak többsége még mindig a szüleivel él együtt, egy 75 éves, Pavia városából származó nő azonban megunta, hogy a fiai – 40 és 42 évesek – még mindig nem hajlandóak elhagyni a családi házat, úgyhogy bíróság elé vitte őket – írja a Guardian

A nő többször is megpróbálta meggyőzni őket, hogy váljanak önállóvá, mivel mindkettőnek volt munkája – de egyikük sem akart hallani a dologról. Az anyát az is bosszantotta, hogy fiai nem járultak hozzá a háztartási költségekhez vagy a házimunkához – írta a La Provincia Pavese című helyi lap. 

A nő ezért beperelte a saját fiait, és egy paviai bírónő, Simona Caterbi kilakoltatási végzést hozott a férfiak ellen. 

Caterbi ítéletében azt mondta, hogy korábban indokolt volt a férfiaknak a szüleikkel lakni, de már nem az, hiszen elmúltak negyven évesek. A férfiaknak december 18-ig kell kiköltözniük. 

A 18 és 34 év közötti olaszországiak csaknem 70 százaléka még mindig a szüleivel él otthon, legalábbis a 2022-es adatok szerint. Bár Olaszországban mindig is nagy hagyománya volt annak, hogy több generáció él egy fedél alatt, az utóbbi években megnőtt a családi házban hosszabb ideig tartózkodó fiatal felnőttek száma, főként a nehéz gazdasági körülmények és a stabil álláskeresés hosszadalmas folyamata miatt.

A Guardian emlékeztet, hogy az olaszok a bamboccioni (nagyobbacska) szót használják a még mindig a szüleikkel élő felnőttek gúnyolására, legalábbis azokra, akik ezt az ingyen lakhatás és ellátás kényelméért teszik.

Nyitókép: Pixabay

#Külföld#olaszország#pavia#kilakoltatás#per#bíróság#mamahotel#költözés

Címlapról ajánljuk